Η Κυβέρνηση απέρριψε τις ενστάσεις αντισυνταγματικότητας του ΜέΡΑ25 εμμένοντας στο άθλιο νομοθέτημα της

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
22 Οκτ, 2020

Απορρίφθηκαν από την Κυβερνητική πλειοψηφία οι ενστάσεις αντισυνταγματικότητας του ΜέΡΑ25 για την παραβίαση των συνταγματικών δικαιωμάτων της ιδιοκτησίας των πολιτών, της προστασίας της κατοικίας τους και της ίσης αντιμετώπισης των απλών πιστωτών με τις τράπεζες και τα αρπαχτικά.

Η Κυβέρνηση αφού αναλώθηκε στις γνωστές της αθλιότητες για τα υποτιθέμενα “κόστη της διαπραγμάτευσης” του 2015 και χωρίς φυσικά για άλλη μια φορά κανένα βάσιμο και ουσιαστικό επιχείρημα, απέρριψε τις ενστάσεις αντισυνταγματικότητας με νομικούς ακροβατισμούς και το επιχείρημα ότι το Σύνταγμα δεν κατοχυρώνει την κατοικία, αλλά την στέγαση!

Στην ίδια γραμμή κινήθηκε δυστυχώς και το Κίνημα Αλλαγής που υποτίθεται πως κόπτεται κιόλας για την πρώτη κατοικία, με τον κ. Λοβέρδο να κάνει λόγο για το ότι το Σύνταγμα ουσιαστικά δεν προστατεύει την περιουσία των πολιτών και άρα δεν υπάρχει και κανένα ζήτημα αντισυνταγματικότητας.

Τέλος χαιρετίζουμε το όψιμο ενδιαφέρον της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την περιουσία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την κύρια κατοικία τους. Την ένσταση αντισυνταγματικότητας υπερψήφισε και το ΚΚΕ.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο