Η κ. Σακελλαροπούλου που το 2006 μιλούσε για το νερό ως δημόσιο και μη εμπορεύσιμο αγαθό οφείλει σήμερα να αναπέμψει τον νόμο όπως ζητάει η ΚΟ του ΜέΡΑ25

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
24 Μαρ, 2023

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΜέΡΑ25, μετά την ψήφιση του κατάφωρα αντισυνταγματικού νομοσχεδίου της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη για την ιδιωτικοποίηση του νερού, παρά τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, και στη σκιά των δολοφονικών συνεπειών της ιδιωτικοποίησης των τρένων, κατέθεσε αίτημα αναπομπής του συγκεκριμένου νόμου προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως εκ του Συντάγματος έχει δικαίωμα κι οφείλει να κάνει σε μια τέτοια σκανδαλώδη περίπτωση.

Η κα Σακελλαροπούλου, ενώ προχώρησε αρχικά σε μια τυπική απάντηση στο αίτημα των Βουλευτών και Βουλευτριών του ΜέΡΑ25 ότι θα λάβει το σχετικό αίτημα υπόψη, δεν έχει επανέλθει σχετικά. Και όσο το ΦΕΚ δεν έχει ακόμα υπογραφεί και δημοσιευτεί, υπάρχει η δυνατότητα της αναπομπής του αντισυνταγματικού αυτού νόμου που ζητάει η ΚΟ του ΜέΡΑ25.

Άλλωστε ήταν η ίδια η Πρόεδρος της Δημοκρατίας που σε κείμενο από το μακρινό 2006, το οποίο συνυπογράφει, μιλούσε για το νερό ως δημόσιο μη εμπορεύσιμο αγαθό.

Ιδού ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από το σχετικό κείμενο για την «Βιώσιμη Διαχείριση των Υδάτινων Πόρων» (Σεπτέμβριος 2006):«Έχει καταστεί πλέον σαφές ότι η «διαχείριση» των υδατικών πόρων με μοναδικό γνώμονα την εξυπηρέτηση πρόσκαιρων οικονομικών και αναπτυξιακών αναγκών έχει ως άμεσο ή απώτερο αποτέλεσμα τη λειψυδρία, την περιβαλλοντική υποβάθμιση, την απώλεια της βιοποικιλότητας, τη διατάραξη της κοινωνικής ισορροπίας, την εξαθλίωση και την εξαφάνιση των ιθαγενών πληθυσμών και τη διεύρυνση του χάσματος μεταξύ των πλουσίων και των φτωχών».

Ελπίζουμε αυτά που υποστήριζε η κ. Σακελλαροπούλου ως Σύμβουλος του ΣτΕ -τα οποία υποστηρίζουν και σήμερα οι πρώην συνάδελφοι της στις αποφάσεις τους- να τα υποστηρίξει και τώρα αναπέμποντας τον νόμο – έκτρωμα της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη για την ιδιωτικοποίηση του νερού.

Το νερό είναι δημόσιο αγαθό!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο