Αυθαίρετες και έκνομες κινήσεις της διοίκησης του νοσοκομείου Ευαγγελισμός παραβιάζουν κάθε έννοια αξιολόγησης

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
24 Μαρ, 2023

Ερώτηση κατέθεσε η Κ.Ο. του ΜέΡΑ25 προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα: «Αυθαίρετες και έκνομες κινήσεις της διοίκησης του νοσοκομείου Ευαγγελισμός παραβιάζουν κάθε έννοια αξιολόγησης».

Η περίπτωση της γιατρού Παθολόγου Αργυρής Ερωτόκριτου αποκαλύπτει την κυβερνητική εξαπάτηση της αξιολόγησης στο δημόσιο. Η εν λόγω γιατρός, υποψήφια μεταξύ πολλών άλλων για θέση Επιμελητή Β’ Παθολογίας στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός πρώτευσε σε μία ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία επιλογής, όπου αξιολογούνται η προϋπηρεσία, το κλινικό και επιστημονικό έργο και η συνέντευξη. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι οι θέσεις Επιμελητών ΕΣΥ προκηρύσσονται αυστηρά ανά νοσοκομειακή μονάδα, η συγκεκριμένη δε αφορούσε το νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Στην περίπτωση που στη νοσοκομειακή μονάδα υπάρχουν περισσότερα του ενός ομοειδή τμήματα (π.χ. 2, 3 ή 4 Παθολογικές Κλινικές) ο διοικητής δια του διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας τοποθετεί τον/την γιατρό μόλις ορκιστεί σε ένα από τα ομοειδή τμήματα της νοσοκομειακής μονάδας για την οποία έχει προκηρυχθεί και κατοχυρωθεί η θέση.

Την Δευτέρα 13/3/23 αφού εκδόθηκε το ΦΕΚ διορισμού, η γιατρός Αργυρή Ερωτόκριτου παρουσιάστηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, ορκίστηκε και με απόφαση του διοικητή δια του διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας τοποθετήθηκε στην Ε’ Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου, δεδομένου ότι αυτή η κλινική έχει μεγαλύτερες ανάγκες σε σχέση με τις άλλες παθολογικές κλινικές του νοσοκομείου. Οι εργαζόμενοι στην Κλινική γιατροί, υποδέχτηκαν την νέα Παθολόγο με μεγάλη ανακούφιση λόγω του αυξημένου φόρτου εργασίας και της επαγγελματικής εξουθένωσης που υπάρχει.

Την επόμενη ημέρα, Τρίτη 14/3/2023 κοινοποιήθηκε στην γιατρό ένα έγγραφο, μνημείο αυθαιρεσίας και παρανομίας, το οποίο παραβιάζοντας τους όρους της προκήρυξης, την διαδικασία αξιολόγησης/επιλογής και το ΦΕΚ διορισμού και με πρόφαση ανάγκες «επιγενόμενες» της αρχικής τοποθέτησης της γιατρού τοποθετούσε τη γιατρό σε μονάδα της Πολυκλινικής!

Να σημειωθεί ότι στην Πολυκλινική δεν υπάρχει Παθολογική Κλινική, αλλά μόνο ένα τακτικό εξωτερικό ιατρείο με ραντεβού! Στην πραγματικότητα αυτό που συνέβη έχει να κάνει με την ενεργή συμμετοχή της γιατρού στις κλαδικές διεκδικήσεις των γιατρών ιδιαίτερα κατά τα τρία τελευταία χρόνια της πανδημίας. Η Αργυρή Ερωτόκριτου είναι εκλεγμένη στο ΓΣ της ΟΕΝΓΕ με το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή και ο συνδικαλιστικός ρόλος της δεν είναι αρεστός στον γαλάζιο διοικητή και ίσως όχι μόνο!

Ταυτόχρονα, στον Ευαγγελισμό υπάρχουν Παθολόγοι των οποίων η οργανική θέση βρίσκεται στην Πολυκλινική, αλλά έχουν μετακινηθεί στον Ευαγγελισμό. Πρόκειται για πολιτευόμενους με τη ΝΔ που συμμετέχουν στην παράταξη ΝΔ-Παγώνη και τους οποίους προφανώς ο

Διοικητής του Ευαγγελισμού φροντίζει να ευχαριστεί με τις ενέργειές του. Προτιμά λοιπόν να παρανομήσει αλλάζοντας την τοποθέτηση της ικανότατης Αργυρής Ερωτόκριτου, η οποία κατέκτησε οργανική θέση στον Ευαγγελισμό μετά από σκληρή αξιολόγηση, κρίση και επιλογή. Παρόμοιες παραβιαστικές και αυταρχικές πρακτικές από μέρους της Διοίκησης του Ευαγγελισμού δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνονται και καταγγέλλονται.

Τέλος, εξετάζοντας το σχετικό έγγραφο ετέθησαν μέχρι και θέματα παραποίησής του δεδομένου ότι στο κάτω μέρος δίπλα στην σφραγίδα του πρωτοκόλλου αναγράφεται η ημερομηνία 14η/3/23 και όχι η 13η/3/23 που αναγράφεται πάνω δεξιά.

Ερωτάται ο Υπουργός Υγείας:

Σκοπεύετε να αναιρέσετε άμεσα την έκνομη ενέργεια του Διοικητή του Ευαγγελισμού και να επαναφέρετε στη θέση της τη γιατρό, από τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν ερωτηματικά και υποψίες για παραποίηση εγγράφου;

Σκοπεύετε να συνεχίσετε να εργαλειοποιείτε οποιαδήποτε έννοια αξιολόγησης για να απομακρύνετε υπαλλήλους, που δεν σας είναι αρεστοί και δεν υπηρετούν τα δικά σας συμφέροντα, αντί να βελτιώνετε τις υπηρεσίες που παρέχονται στους πολίτες;

Οι ερωτώντες/ούσες Βουλευτές/τριες

Γιάνης Βαρουφάκης
Μαρία Απατζίδη
Κρίτων Αρσένης
Κλέων Γρηγοριάδης
Γιώργος Λογιάδης
Σοφία Σακοράφα

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο