Η Κ.Ο. του ΜέΡΑ25 κατέθεσε 4 τροπολογίες στην ΠΝΠ που ψηφίστηκε στην ολομέλεια της Βουλής για τον κορωνοϊό

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
09 Απρ, 2020

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΜέΡΑ25 κατέθεσε σήμερα 4 τροπολογίες στην ΠΝΠ που ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής για τον κορωνοϊό.

Οι τροπολογίες αφορούσαν την ένταξη των διανομέων (courier – delivery) στο καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών, ομοίως την ένταξη του υγειονομικού προσωπικού στο ίδιο καθεστώς αναδρομικά καθώς και την παροχή σε αυτούς έκτακτου επιδόματος. Επιπλέον την παροχή ειδικού έκτακτου επιδόματος στους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ. Τέλος κατατέθηκε ξανά η τροπολογία του ΜέΡΑ25 για την μείωση του ΦΠΑ στα νησιά.

Αντιλαμβανόμενοι την κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η οικονομία και η κοινωνία και ιδίως οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, τα σούπερ μάρκετ και στις διανομές προϊόντων και αγαθών, καταθέσαμε μια πρόταση έμπρακτης οικονομικής στήριξης όλων αυτών που δίνουν την μάχη αυτές τις μέρες στην πρώτη γραμμή εκτιθέμενοι σε πρωτοφανείς κινδύνους.

Η Κυβέρνηση δυστυχώς απέρριψε τις σχετικές τροπολογίες -όπως άλλωστε είχε κάνει με την τροπολογία μας για το πάγωμα του “Ηρακλή” και την επ’ αόριστον επέκταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας μετά την 30η Απριλίου-, την ίδια στιγμή δημοσίευσαν σήμερα ένα σποτάκι για αυτούς τους ανθρώπους με σλόγκαν: “κοίτα τους, κοίτα τους”.

Η Κυβέρνηση λοιπόν απλά “κοιτάει” αυτούς τους ανθρώπους, χωρίς να κάνει τίποτα φυσικά για να τους στηρίξει στην πράξη.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο