Η εκστρατεία μας απέδωσε: δύο από τα λογοκριμένα ρεπορτάζ της ΕΡΤ θα παιχτούν!

Συνεντεύξεις - videos
16 Μάι, 2021

«Δεν υπάρχει δημοκρατία χωρίς ενημέρωση. Δεν υπάρχει ενημέρωση χωρίς δημοκρατία. Η Δημόσια τηλεόραση οφείλει να είναι ανοιχτή, πολυφωνική και κυρίως ελεύθερη.»

Με αυτά τα λόγια, το ΜέΡΑ25 είχε ξεκινήσει μια εκστρατεία συλλογής υπογραφών, με τίτλο «παίξτε τα κομμένα της ΕΡΤ». Η ανάγκη για αυτή την εκστρατεία έγινε επιτακτική μετά από ένα μπαράζ κρουσμάτων λογοκρισίας ρεπορτάζ, προσώπων και εκπομπών στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Το κάλεσμα ήταν απλό:

«Εσύ, πολίτη που συντηρείς την ΕΡΤ με τους φόρους σου, δικαιούσαι να δείς αυτά που κάποιοι ιθύνοντες θεωρούν ότι δεν πρέπει να δείς – και να διαμορφώσεις τη δική σου άποψη, όπως αρμόζει σε μια δημοκρατία».

Λίγες βδομάδες μετά, η συντονισμένη πίεση (το θέμα έφτασε στη Βουλή και την Ευρωβουλή), απέδωσε κάποιους πολύτιμους καρπούς. Έτσι, δύο από τα κομμένα ρεπορτάζ που η εκστρατεία μας απαίτησε να παιχτούν, θα προβληθούν τη Δευτέρα 17 Μαϊου, στις 23.00. Πρόκειται για τα ρεπορτάζ «Φάκελος Αστυνομικής Αυθαιρεσίας» και «Ποιος Φυλάει τους Φύλακες», της επομπής «Ειδικές Αποστολές».

Θα τις δούμε, όπως είναι το λησμονημένο αυτονόητο σε μια Δημοκρατία με λειτουργικό Τύπο. Θα χαρούμε στιγμιαία όπως οφείλουμε για το νικηφόρο αποτέλεσμα της πίεσης, την ίδια στιγμή που θα παραμένουμε οργισμένοι για το ότι χρειάστηκε να την ασκήσουμε.

Και μετά θα συνεχίσουμε να την ασκούμε μέχρι να εξαφανιστεί έστω και ως ενδεχόμενο.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο