Η Δάφνη Κατσίμπα στο Ράδιο ΜέΡΑ: Είμαστε σε οριακό σημείο με τις ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη – Είναι κενές πάνω από 30.000 οργανικές θέσεις

Συνεντεύξεις - videos
24 Φεβ, 2021

Παρέμβαση στο Ράδιο ΜέΡΑ και στην εκπομπή «Το Στίγμα της ΜέΡΑς» με την Μπούλικα Μιχαλοπούλου έκανε η Δάφνη Κατσίμπα, πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης για την απόφαση της Εισαγγελίας για αναγκαστική σίτιση στον Δημήτρη Κουφοντίνα αλλά και την κατάσταση στις ΜΕΘ εν μέσω πανδημίας.

«Η αναγκαστική σίτιση έχει χαρακτηριστεί ως βασανιστήριο και από τον ΟΗΕ και από τη Διεθνή Αμνηστία αλλά και από πολλά συνέδρια που έχουν ασχοληθεί με την ιατρική δεοντολογία. Επομένως, είναι ανεπίστρεπτο να μετακυλίεται η ευθύνη της κυβέρνησης στους γιατρούς και μάλιστα από θεσμικά όργανα να εξωθούνται οι γιατροί σε παράνομες και αντιδεοντολογικές πράξεις και συμπεριφορές», είπε η κα Κατσίμπα.

Όσο για την κατάσταση των ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη τόνισε: «Έχουμε μία ήπια αύξηση, ακόμη δεν έχουν δημιουργηθεί μεγάλα προβλήματα, που είχαμε προ διμήνου. Έχουμε υπέρβαση σε κλινικές ΜΕΘ, όπως στο ΑΧΕΠΑ είχαμε υπέρβαση κατά δύο άτομα, στο Παπανικολάου έχει γεμίσει, στο Παπαγεωργίου 17 από τις 18 έχουν γεμίσει. Είμαστε σε οριακό σημείο με τις ΜΕΘ».

Η κα Κατσίμπα αναφέρθηκε και στα κενά του ΕΣΥ: «Πρόκειται για μια εγκληματική πολιτική που ακολουθήθηκε στη Θεσσαλονίκη και τώρα πρόκειται να ακολουθηθεί και στην Αθήνα. Δυστυχώς χωρίς προσωπικό, χωρίς ενίσχυση του ΕΣΥ, χωρίς πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας. Λείπουν από το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, αλλά με τα οργανογράμματα του ’12, είναι κενές σήμερα πάνω από 30.000 οργανικές θέσεις».

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο