Η αστυνομία δεν έχει θέση στις σχολές – Στηρίζουμε τις αυριανές κινητοποιήσεις του πανεπιστημιακού κόσμου

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
09 Ιούν, 2022

Η Κυβέρνηση έχει εξαγγείλει πως στις 10 Ιουνίου η πανεπιστημιακή αστυνομία θα εγκατασταθεί στα πρώτα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Αυτή η κυβερνητική εξαγγελία, σε συνδυασμό με την καταστολή και την ακραία βία που ήδη έχει εξαπολύσει σε βάρος του φοιτητικού κόσμου και της νεολαίας στο ΑΠΘ, εντάσσεται στην συνολικότερη προσπάθεια της Μητσοτάκης Α.Ε. να εξαπολύσει μία ακόμα επίθεση σε βάρος του, διαρκώς στοχοποιημένου από την ίδια και τα ΜΜΕ της, νέου κόσμου, παράλληλα με την διαχρονική υποβάθμιση και την επίθεση στο δημόσιο πανεπιστήμιο από όλες τις μνημονιακές Κυβερνήσεις.

Αυτοί που σήμερα μας θέτουν τα εκβιαστικά τους ψευτοδιλήμματα «με τις βιβλιοθήκες ή με τις βαριοπούλες» είναι οι ίδιοι που και ενάντια στις δημόσιες, πανεπιστημιακές βιβλιοθήκες είναι -δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το νέο νομοσχέδιο που έφερε η κ. Κεραμέως για την ανώτατη εκπαίδευση δεν έχει ούτε μία αναφορά στις πανεπιστημιακές βιβλιοθήκες- ενώ είναι και με τη βία που προκαλείται από την εισβολή των ΜΑΤ στα πανεπιστήμια.

Απέναντι σε αυτά τα εκβιαστικά ψευτοδιλήμματα και την επίθεση στη νεολαία και το δημόσιο πανεπιστήμιο, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες, οι πανεπιστημιακοί, αλλά και όλη η κοινωνία απαντάει και θα απαντήσει και αύριο ηχηρά και μαζικά.

Ως ΜέΡΑ25 στηρίζουμε τις αυριανές κινητοποιήσεις του πανεπιστημιακού κόσμου ενάντια στην είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας στις σχολές.

Το δικό του μήνυμα για την πανεπιστημιακή αστυνομία έστειλε ο Γιάνης Βαρουφάκης:

@yanis.varoufakis Η πανεπιστημιακή αστυνομία να εκδιωχθεί από τα πανεπιστήμια #ματ #πανεπιστημιο #αριστερα #παιδεια #μητσοτακης #κεραμεως #απθ ♬ πρωτότυπος ήχος – Yanis Varoufakis

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο