Η απόφαση του ΣτΕ για αντισυνταγματική μεταφορά του νερού στο Υπερταμείο γκρεμίζει τις εγκληματικές μνημονιακές πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ στα δημόσια αγαθά

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
04 Φεβ, 2022

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε σήμερα με δύο αποφάσεις της Ολομέλειας που δημοσιεύτηκαν, πως η μεταφορά της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αντισυνταγματική.

Οι αποφάσεις αυτές που ελήφθησαν σχεδόν ομόφωνα από την Ολομέλεια του ΣτΕ, κρίνουν πως η μεταφορά των μετοχών των δύο εταιρειών που έκανε η Κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα το 2016 στο Υπερταμείο, μετά την πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια του Αντώνη Σαμαρά στο ΤΑΙΠΕΔ, δεν είναι συνταγματική καθώς το δημόσιο χάνει τον έλεγχο σε εταιρείες που παρέχουν “υπηρεσίες κοινής ωφέλειας απολύτως ζωτικής σημασίας” και βασικός λόγος σε αυτό είναι πως το Υπερταμείο, δεν ελέγχεται καν από το ελληνικό δημόσιο.

Η απόφαση αυτή που συνιστά κόλαφο για την μνημονιακή Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι μια μεγάλη νίκη του κινήματος για το νερό στη Θεσσαλονίκη, αλλά και ένα σπουδαίο νομικό έρεισμα απέναντι και σε αυτά που μεθοδεύει σήμερα η μνημονιακή Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη με ΣΔΙΤ στο Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα της Αθήνας, όπου δεν δίστασαν να αποκλείσουν κιόλας εντελώς προκλητικά την ίδια την ΕΥΔΑΠ από τον διαγωνισμό ώστε να επωφεληθούν οι γνωστοί: Άκτωρ, Ιντρακάτ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Μηχανική.

Δυστυχώς όμως για το σύνολο του μνημονιακού τόξου που ξεπουλάει τις βασικές υποδομές της χώρας σε κρατικοδίαιτους, παρασιτικούς ολιγάρχες, η κοινωνία αντιστέκεται και πολλές φορές νικά. Το ΜέΡΑ25 χαιρετίζει τον αγώνα των πολιτών και των εργαζομένων στο νερό και θα συνεχίσει να δίνει στο πλευρό τους τη μάχη για δημόσιο έλεγχο σε όλες τις βασικές, στρατηγικές υποδομές της χώρας, κόντρα στα μνημονιακά κόμματα, την τρόικα και την ολιγαρχία.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο