Η άκρατη διαφθορά στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. είναι συνέπεια της ατιμωρησίας και της μετατροπής της σε όργανο της ολιγαρχίας

Πολιτική
30 Ιαν, 2023

Τα όσα διαβάσαμε το Σαββατοκύριακο σε έντυπο γνωστού ολιγάρχη σχετικά με την ΕΛ.ΑΣ. και τις σχέσεις ανώτατων στελεχών της με ανθρώπους του κοινού ποινικού εγκλήματος, αποτελούν συνέπεια του «λυσίματος των χεριών», της ατιμωρησίας και της μετατροπής της ΕΛ.ΑΣ. σε όργανο της ολιγαρχίας από όλες τις μνημονιακές Κυβερνήσεις.

Το ότι η μόνη «δικλίδα ασφαλείας» και η όποια κίνηση των εισαγγελικών αρχών -ακόμα και του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου-, αλλά και του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., εξαρτάται από το αν έχει «εκνευριστεί» κάποιος ολιγάρχης με την Κυβέρνηση ή με μέρος των πολιτικών της, είναι ένα ζήτημα σαφώς για την «μεταδημοκρατία» μας. Αφού ο κ. Ντογιάκος προφανώς δεν είχε ακούσει τόσο καιρό για την υπόθεση της Greek Mafia και τις σχέσεις της με την ΕΛ.ΑΣ., ασχολιόταν με τις απειλές στον Τύπο και στον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ.

Το κυριότερο όμως ζήτημα, είναι ότι δεν υπάρχει κανένας δημοκρατικός και κοινωνικός έλεγχος στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ., καμία λογοδοσία και εξ ου και η άκρατη διαφθορά, με τον «νόμο και την τάξη» της Μητσοτάκης Α.Ε. να πηγαίνει κυριολεκτικά περίπατο, ενώ υπάρχουν καταγγελίες ακόμα και για την εμπλοκή του ίδιου του δήθεν Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκου, μέσω συγγενικών του προσώπων στο κύκλωμα.

Τόσος νόμος και τόση τάξη, δεν αντέχεται κύριε Μητσοτάκη!

Κατά τα λοιπά, δυστυχώς βιώνουμε απλώς τις συνέπειες και τα συμπτώματα της μετατροπής της ΕΛ.ΑΣ. σε όργανο καταστολής των λαϊκών διεκδικήσεων και σε εργαλείο της ολιγαρχίας. Ένα εργαλειοποιημένο σώμα από όλες τις μνημονιακές Κυβερνήσεις, για να εφαρμόζει «δια πυρός και σιδήρου» τις βάρβαρες ολιγαρχικές πολιτικές, την ώρα που επιβραβεύεται κιόλας για τις δολοφονίες Ρομά συμπολιτών μας ή τις επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών στα σύνορα μας ή ακόμα τις καθημερινές επιθέσεις στους εργαζόμενους και την νεολαία.

Γι’ αυτό το ΜέΡΑ25, ως το μοναδικό Κοινοβουλευτικό Κόμμα που αρνήθηκε να συναινέσει στο επίδομα των 600 ευρώ που όλα τα υπόλοιπα κόμματα υπερψήφισαν, θεωρεί πως δεν προέχουν τα επιδόματα, αλλά ο δημοκρατικός έλεγχος και η λογοδοσία της ΕΛ.ΑΣ..

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο