“Εμείς δεν θέλουμε το Grexit. Αλλά δεν πρέπει να το φοβόμαστε περισσότερο απ’αυτό που ζούμε τώρα” Πειραιάς – 6/2/2019

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
07 Φεβ, 2019

Για άλλη μια φορά ο λόγος ανήκε στους πολίτες. Η συζήτηση άνοιξε με σύντομη εισήγηση του συντονιστή της Ομάδας ΜέΡΑ25 Πειραιά, Γιάννη Χαραλαμπάκη, που αναφέρθηκε στα προβλήματα της πόλης, καλώντας τους Πειραιώτες να συνταχθούν με το ΜέΡΑ25 “για να παλέψουμε μαζί για τα κοινά μας προβλήματα”.

Τον λόγο αμέσως μετά πήρε η Ευρωβουλευτής του ΜέΡΑ25 Σοφία Σακοράφα, που στάθηκε ιδιαίτερα στη δύναμη της ψήφου και στη διαρκή εγρήγορση που απαιτείται από όλους μας για να είμαστε πολίτες με την κυριολεκτική έννοια του όρου: “Πρέπει να ξεφύγουμε από τη λογική της ανάθεσης. Ο πολίτης πρέπει να ελέγχει διαρκώς τους πολιτικούς που επιλέγει να τον εκπροσωπήσουν”.

Και μετά από μια ολιγόλεπτη τοποθέτηση του γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη, που μίλησε για το ΜέΡΑ25 και τις εσωτερικές, δημοκρατικές διαδικασίες του κόμματος, τονίζοντας πως “το ΜέΡΑ25 είναι το μοναδικό κόμμα που έχει ανοιχτές διαδικασίες για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων του. Η τελική λίστα θα εγκριθεί κατόπιν ψηφοφορίας από όλα μας τα μέλη”, ο λόγος πέρασε στο πειραϊκό κοινό.

Η στάση των δανειστών

“Ο στόχος των δανειστών ήταν να συντρίψουν την Ελλάδα για να στείλουν μήνυμα στους Ισπανούς, τους Ιταλούς, σε όλη την περιφέρεια και όχι μόνο, ότι όποιος δεν συμμορφώνεται με τας υποδείξεις του ιερατείου των Βρυξελλών συνθλίβεται”.

Το Grexit

“Εμείς δεν θέλουμε να βγούμε από το ευρώ. Αντιλαμβανόμαστε ότι η έξοδος δεν θα είναι χωρίς συνέπειες. Εμείς προτείνουμε Επτά συγκεκριμένες Τομές που πρέπει να νομοθετηθούν χτες! Αν είναι να μας εκπαραθυρώσουν από το Ευρώ, ας το κάνουν.  Δεν πρέπει να φοβόμαστε το Grexit περισσότερο από αυτό που ζούμε τώρα. Στο ΜέΡΑ25 θεωρούμε τις Επτά Τομές ως αναγκαία συνθήκη για την έξοδο της Ελλάδας από το καθεστώς της χρεοδουλοπαροικίας. Η ικανή συνθήκη είναι η αποκατάσταση της δημοκρατίας και της συμμετοχικότητας”.

Ντάισελμπλουμ

“Αν ερχόταν ο Πρόεδρος του Eurogroup και απειλούσε τον οποιοδήποτε εκλεγμένο Υπουργό Οικονομικών με κλείσιμο τραπεζών, δηλαδή απειλώντας να κάνει κακό στη χώρα, εμείς, ασχέτως αν συμφωνούσαμε μαζί του πολιτικά ή όχι, θα στεκόμασταν δίπλα στον υπουργό. Αυτό σημαίνει πατριωτισμός. Στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης του ’15, κανένα κόμμα δεν το έκανε αυτό όταν ο Ντάισελμπλουμ με απείλησε με το καλημέρα σας ευθέως με κλείσιμο των τραπεζών, ούτε καν ο ΣΥΡΙΖΑ, που εν τέλει συνθηκολόγησε”.

Το τρίγωνο της αμαρτίας: Τραπεζίτες – ΜΜΕ – Τρόικα

“Όταν έχεις πτωχευμένα ΜΜΕ, που εξαρτώνται από τις πτωχευμένες τράπεζες, που εξαρτώνται από την Τρόικα τότε η προπαγάνδα βαφτίζεται αλήθεια κι όποιος προσπαθεί να αρθρώσει αντίθετη φωνή, δαιμονοποιείται. Αυτό που βλέπουμε τρία χρόνια τώρα στο κοινοβούλιο είναι μια κυβέρνηση να υπερψηφίζει νομοσχέδια με τα οποία ιδεολογικά διαφωνεί και μια αντιπολίτευση να καταψηφίζει μέτρα με τα οποία ιδεολογικά συμφωνεί”.

Υπήρχε σχέδιο αντιμετώπισης κατά των απειλών των δανειστών;

“Ο Ντράγκι επιλέχθηκε από τη Μέρκελ στην προεδρία της ΕΚΤ για να κρατήσει την Ιταλία στο Ευρώ. Το πρόγραμμα της Ποσοτικής Χαλάρωσης έγινε ακριβώς για αυτό, για την Ιταλία. 2,7τρισ€ το ιταλικό χρέος, 2,7τρισ€ η Ποσοτική Χαλάρωση. Η Ελλάδα κατείχε 29δισ€ τέτοιων ομολόγων της ΕΚΤ. Αν τα κουρεύαμε, θα τιναζόταν στον αέρα η Ποσοτική Χαλάρωση. Αυτό ήταν το πυρηνικό μας όπλο το 2015, αλλά προδόθηκε εσωτερικά, από την ίδια την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τότε δια στόματος Δραγασάκη”.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο