Γιάνης Βαρουφάκης: Το νομοσχέδιο της ΝΔ για την ιθαγένεια αποδεικνύει ότι ο αγώνας ενάντια στην ιδεολογία της ΧΑ πρέπει να συνεχιστεί

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
08 Οκτ, 2020

Χθες ήταν μια μεγάλη στιγμή για την ελληνική πολιτεία, μετά τον λαό που έστειλε εκτός βουλής τη Χρυσή Αυγή, η δικαιοσύνη τους καταδίκασε όχι για τα πιστεύω τους αλλά για τα εγκλήματα τους. Εμείς είχε πει ότι θα γιορτάσουμε μόνο για 5 λεπτά γιατί δεν αρκεί η καταδίκη τους, πρέπει να ξεριζωθούν οι δηλητηριώδεις ιδέες τους από την κοινωνία, τελικά δεν προλάβαμε να γιορτάσουμε ούτε αυτά.
Απροσχημάτιστα και αναίτια η αστυνομία διέλυσε την συγκέντρωση, ήμασταν εκεί και είδαμε ότι έγινε σε 40 δευτερόλεπτα από την απόφαση και χωρίς να πέσει καμία μολότοφ. Κανένας λόγος δεν υπήρχε και καμία απειλή για κανέναν σε όλη την περιοχή. Φεύγοντας είδαμε ακόμα με τα ίδια μας τα μάτια τις διμοιρίες των ΜΑΤ να πετάνε χωρίς κανένα λόγο χημικά πισώπλατα στον κόσμο που έφευγε. Τότε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 παρακάλεσε κάποιους άνδρες των ΜΑΤ να σταματήσουν να ρίχνουν χημικά, με αποτέλεσμα ο ένας εξ αυτών να τον βρίσει, ενώ όταν ο Γιάνης Βαρουφάκης του είπε πως είναι βουλευτής, του απάντησε πως είναι ένας λόγος παραπάνω για να πραγματοποιήσει την απειλή του.

Καμία σημασία δεν έχει ο οποιοσδήποτε βουλευτής, αλλά αν οι αστυνομικοί νιώθουν άνετα να απειλούν έναν βουλευτή τι κάνουν σε απλούς πολίτες. Είναι πικρή ειρωνεία την ώρα που καταδικάστηκαν μέσα στο δικαστήριο οι Χρυσαυγίτες, οι ιδέες τους και το μισός τους προς την κοινοβουλευτική δημοκρατία εκφράζονταν απ’ έξω. Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 μίλησε με τον κ. Χρυσοχοΐδη ζητώντας του να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που ήταν υπεύθυνοι για τις διμοιρίες, για να γίνει η ΕΔΕ. Ο Υπουργός απάντησε πως δεν γίνεται γιατί αυτοί κράτησαν χθες ζωντανή την Αθήνα! Ποιοι; Αυτοί που έριχναν δακρυγόνα χωρίς διάκριση στους διαδηλωτές; Αυτοί κράτησαν όρθια την Αθήνα χθες;

Πώς θα γίνει λοιπόν η ΕΔΕ όταν ο κ. Χρυσοχοΐδης την ακύρωσε αποφαινόμενος ήδη από το tweeter ότι έπεσαν 150 μολότοφ και υπήρχαν 600 “μπαχαλάκηδες”; Ελέγχει η Κυβέρνηση, ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη τα σώματα ασφαλείας ή τους αυτά τους ελέγχουν; Έγινε με εντολή του κ. Χρυσοχοΐδη η αδικαιολόγητη διάλυση της δημοκρατικής αυτής γιορτής ή παρά την εντολή του; Δεν προστατεύει με αυτόν τον τρόπο ούτε τα ίδια τα σώματα ασφαλείας.

Επιπλέον ο Πρωθυπουργός θες δεν δίστασε χθες να μιλήσει για την θεωρία των δύο άκρων. Την Χρυσή Αυγή όμως δεν την γέννησαν οι λαϊκοί αγώνες κατά των μνημονίων. Κάθε φορά που γίνεται η προσπάθεια εξίσωσης των ειρηνικών συνελεύσεων στις πλατείες των αγανακτισμένων πολιτών με το αυγό του φιδιού, ο Πρωθυπουργός γίνεται υπόλογος στον λαό για το ξέπλυμα της Χρυσής Αυγής με την παράλογη, λογική των δύο άκρων. Η προσπάθεια αυτή γίνεται κάθε φορά βάλσαμο στην ψυχή των ναζί. Λογική των δύο άκρων από την ΝΔ που είχε στην Κυβέρνηση της τον κ. Μπαλτάκο; Από αυτούς που μιλάγανε οι σημερινοί βουλευτές τους για τη σοβαρή Χρυσή Αυγή; Την Χρυσή Αυγή την εκκόλαψε η καταστροφική ύφεση των μνημονίων που έφεραν οι Κυβερνήσεις τους για να σώσουν την ολιγαρχία.

Χθες λοιπόν, όλοι καταδικάσαμε -και καλά κάναμε- την Χρυσή Αυγή, όμως η καταδίκη αυτή παραμένει ημιτελής όταν η Κυβέρνηση καταθέτει ένα νομοσχέδιο για την ιθαγένεια διαποτισμένο από τις ιδέες της. Ένα νομοσχέδιο που αποδυναμώνει τους νέους Έλληνες πρεσβευτές, που υψώνει νέα τείχη στο διάβα τους και που με ταξικά, εισοδηματικά κριτήρια αποκλείει τους φτωχούς ξένους ανθρώπους από την πολιτογράφηση. Μια άλλη μορφή golden visa, αποκλείοντας εργαζόμενους που έχουν πέσει θύματα της εκμετάλλευσης των εργοδοτών που η ίδια η Κυβέρνηση επιτρέπει μέσω της ελαστικοποίησης της εργασίας.

Ο κ. Μητσοτάκης μιλούσε μόλις χθες για την διαρκή καταδίκη του ρατσισμού στην κοινωνία και σήμερα φέρνει αυτό το νομοσχέδιο προς ψήφιση. Σε αυτό θα μπορούσε να υπαχθεί και ο Σαχζάτ Λουκμάν αν δεν είχε δολοφονηθεί και ίσως τα παιδιά του. Η Κυβέρνηση όμως επιλέγει να συνεχίσει να δηλητηριάζει τις ψυχές των Ελλήνων, εντασσόμενη με τους συνοδοιπόρους της Χρυσής Αυγής στην Ευρώπη και όχι μόνο, προκαλώντας απέχθεια ακόμα και στα μάτια των ευρωπαίων δημοκρατών ανθρώπων.

Και επειδή κάποιος μπορεί να πει ότι δεν νοιαζόμαστε για τους Έλληνες πολίτες όπως για τους μετανάστες, ένα τοξικό αφήγημα που άφησε πίσω της η Χρυσή Αυγή, του απαντάμε ότι ακριβώς επειδή νοιαζόμαστε για τους Έλληνες συμπολίτες μας, νοιαζόμαστε για τους μετανάστες. Καθώς από τον τρόπο που συμπεριφέρονται σε αυτούς, αντιλαμβανόμαστε τα σχέδια της ολιγαρχίας και για τους φτωχότερους Έλληνες.
Ο αγώνας μας λοιπόν για να ξεριζωθούν αυτές οι ιδέες συνεχίζεται και είναι αγώνας λαϊκός, διεθνικός και πατριωτικός.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο