Γιάνης Βαρουφάκης: Το ΜέΡΑ25 συμπαραστέκεται στους αγώνες που δίνουν οι δήμοι Βύρωνα και Δάφνης-Υμηττού για τον λόφο «Κοπανά»

Συνεντεύξεις - videos
17 Ιούν, 2021

Σήμερα Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 υποδέχθηκε στο γραφείο του στη Βουλή το Δήμαρχο Βύρωνα Γρηγόρη Κατωπόδη και το Δήμαρχο Δάφνης – Υμηττού Αναστάσιο Μπινίσκο. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα των δύο Δημάρχων, προκειμένου να ενημερώσουν την κοινοβουλευτική ομάδα του ΜέΡΑ25 για την υπόθεση διεκδίκησης της έκτασης που περιλαμβάνει το λόφο «Κοπανά» (Θέατρα Βράχων) και των πρώην λατομείων Εργάνης εντός των διοικητικών ορίων των δύο δήμων, από ιδιώτες με βάση φερόμενους «τίτλους» ιδιοκτησίας του 19ου αιώνα.

Συγκεκριμένα το Εφετείο Αθηνών με την απόφαση αρ. 4891/2020 ακύρωσε τις πρωτόδικες αποφάσεις του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών του 2016, που παραχωρούσαν την έκταση των 104 στρεμμάτων στο Ελληνικό Δημόσιο με χρήση στους δήμους Βύρωνα και Δάφνης-Υμηττού, απέρριψε την κύρια παρέμβαση του Δημοσίου και έκανε δεκτές τις αγωγές των φερόμενων ως ιδιοκτητών. Οι Δήμοι Δάφνης-Υμηττού και Βύρωνα άσκησαν Αίτηση Αναίρεσης της απόφασης του Εφετείου, πλην όμως η μόνη Αναίρεση που μπορεί να έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα είναι αυτή του Ελληνικού Δημοσίου, ως κυρίου της διεκδικούμενης έκτασης.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΜέΡΑ25 στους μακροχρόνιους αγώνες που σύσσωμες δίνουν οι κοινωνίες των δύο Δήμων προκειμένου να κατοχυρωθεί ο δημόσιος, κοινωφελής και δασικός χαρακτήρας του λόφου «Κοπανά» και να αποδοθεί το σύνολο της έκτασης στους δήμους Βύρωνα και Δάφνης-Υμηττού και στους πολίτες τους.

 

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο