Γιάνης Βαρουφάκης: Γιατί δημοσιοποιούμε τις ηχογραφήσεις των Eurogroups του 2015

Συνεντεύξεις - videos
13 Μαρ, 2020

Γιατί Euroleaks; Γιατί δημοσιοποιούμε τις ηχογραφήσεις των Eurogroups του 2015;

Γιατί χωρίς διαφάνεια, χωρίς πρακτικά των συνεδριάσεων που παίρνουν αποφάσεις για τις ζωές των πολιτών, δεν υπάρχει Δημοκρατία. Χωρίς διαφάνεια, το μόνο που επικρατεί είναι το δίκαιο του ισχυρού.

Τι θα ακούσετε σε αυτά τα ηχογραφημένα ντοκουμέντα;

Καταρχάς θα μπορέσετε μόνοι σας να κρίνετε ποιοι ήταν διαλλακτικοί, διπλωματικοί, καλά προετοιμασμένοι, ευγενείς και έτοιμοι για έναν έντιμο ευρωπαϊκό συμβιβασμό και ποιοι ήταν κυνικοί και απαιτούσαν την άμεση συνθηκολόγηση της χώρας μας.

Γιατί σήμερα;

Επειδή τα μνημονιακά κόμματα εργαλειοποιούν τα ψεύδη που λεγόντουσαν τότε, ώστε σήμερα να περνάνε νομοσχέδια όπως ο “Ηρακλής”, όπως το ασφαλιστικό, όπως ένα φορολογικό που καταδικάζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως τα εργασιακά.

Η δημοσιοποίηση των συνομιλιών αυτών δεν είναι μόνο ηθική, αλλά και αποτελεί εθνικό και ευρωπαϊκό καθήκον. Είναι το μόνο που μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης των Ελλήνων, αλλά και των Ευρωπαίων γενικότερα.

Το ΜέΡΑ25 και το DiEM25 στηρίζουν τον αγώνα για δημοκρατία και διαφάνεια δίνοντας στην δημοσιότητα τα #Euroleaks στις 14 Μαρτίου.

euroleaks.mera25.gr

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο