Γιάνης Βαρουφάκης έξω από το Υπουργείο Εργασίας: Ο αγώνας ενάντια στον πόλεμο είναι αγώνας υπέρ της εργασίας

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
25 Φεβ, 2022
Παρέμβαση με συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου του Υπουργείου Εργασίας πραγματοποίησαν μέλη του ΜέΡΑ25 και της νεολαίας του κόμματος με την παρουσία του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη, των βουλευτών Κρίτωνα Αρσένη, Φωτεινής Μπακαδήμα και του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Μιχάλη Κριθαρίδη.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης αφού απευθύνθηκε πρώτα στα μέλη του ΜέΡΑ25 που διαμαρτύρονταν ενάντια στην διαχρονική και διαμνημονιακή υποβάθμιση της εργασίας με σύνθημα «Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη – Όχι στις απολύσεις, Ναι στις συλλογικές συμβάσεις – Αυτόματη αύξηση μισθών και επιδομάτων – Φθηνότερο ρεύμα» , δήλωσε:

«Το ζητούμενο σήμερα είναι ένα: Να σταματήσει ο πόλεμος και να αποσυρθούν τα Ρωσικά στρατεύματα από την Ουκρανία. Κι ο μόνος τρόπος να γίνει αυτό είναι Ουάσινγκτον-Μόσχα να συμφωνήσουν στην επιστροφή των ρωσικών στρατευμάτων στη βάση τους με αντάλλαγμα την ουδετερότητα της Ουκρανίας.

  • Ο πόλεμος αυτός έχει θύματα, πέραν των Ουκρανών, όλους τους λαούς μιας ΕΕ που αποδεικνύει, άλλη μία φορά, την ανυπαρξία της και την αδυναμία της να εγγυηθεί τον Μη Πόλεμο στην Ήπειρό μας.
  • Όλη μέρα χθες η κα φον ντερ Λάγιεν απειλούσε τον Πούτιν με κυρώσεις που θα τον τσάκιζαν και το βράδυ, αντί για τη μία κύρωση που θα τον πλήγωνε (την αποκοπή της Ρωσίας από το SWIFT) το Συμβούλιο Κορυφής ανακοίνωσε κυρώσεις που μοιάζουν με μπιζέλια που πετά κάποιος σε ελέφαντα.
  • Για αρκετά χρόνια τώρα, η ΕΕ έσπρωχνε την Ουκρανική ηγεσία σε συγκρουσιακή στάση με τη Μόσχα υποσχόμενη υποστήριξη στην Ουκρανία που δεν ήταν διατεθειμένη να της προσφέρει.
  • Το μάθημα για την Ελλάδα: Όπως και προς του Ουκρανούς, ΝΑΤΟ και ΕΕ χαϊδεύουν τα αυτιά των κυβερνώντων μας με όμορφα λόγια. Επί της ουσίας όμως ΕΕ και ΝΑΤΟ λένε τα εξής: «Είμαστε μαζί σας απέναντι στην Τουρκία του Ερντογάν, σας πουλάμε και όπλα (με το αζημίωτο για εμάς βέβαια). Αλλά όμως, αν ο μη γένοιτο, εκείνος πάρει το όπλο του, μην περιμένετε κάτι περισσότερο από το να φωτίσουμε ένα κτήριο στις Βρυξέλλες με το γαλανόλευκο της σημαίας σας!»

Στο μεταξύ, στο εσωτερικό μέτωπο, η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να κρυφτεί πίσω από τον πόλεμο. Να εκμεταλλευτεί την διεθνή αναστάτωση ώστε να μην ενισχύσει τους πληττόμενους από την ακρίβεια μικρομεσαίους – την ώρα που τα καρτέλ κάνουν χρυσές δουλειές.

Για αυτόν τον λόγο, το ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ και το ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ είναι ένα και το αυτό.

Για αυτόν τον λόγο, το ΜέΡΑ25 καλεί τα μέλη και τους φίλους του να συμμετάσχουν αύριο, Σάββατο 26 Φεβρουαρίου, στις αντιπολεμικές, αντι-ολιγαρχικές και φιλεργατικές διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα.»

Αφού ολοκληρώθηκε η παρέμβαση έξω από το Υπουργείο Εργασίας, τα μέλη του ΜέΡΑ25 πορεύτηκαν στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας όπου ενημέρωναν τον κόσμο και τα καταστήματα για τις θέσεις του κόμματος σχετικά με την ανάγκη αντεπίθεσης της κοινωνίας απέναντι στην υποβάθμιση της εργασίας.

Αντίστοιχες δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας, με μέλη του ΜέΡΑ25 να κάνουν σχετικές παρεμβάσεις.

Δράση του ΜέΡΑ25 στο υπουργείο Εργασίας ενάντια στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη, παρουσία του Γραμματέα Γιάνη Βαρουφάκη, Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022.
(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο