Γ. Βαρουφάκης προς το Προεδρείο της E’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Δεν μπορεί η ρητορική του μίσους στα σχολεία να αντιμετωπίζεται ως κοινή παραβατικότητα

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
25 Φεβ, 2022

Συνάντηση με το Προεδρείο της E’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε χθες ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης παρουσία της Βουλεύτριας του κόμματος Μαρία Απατζίδη και του εκπροσώπου Τύπου Μιχάλη Κριθαρίδη.

Οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών έθεσαν στον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 το ζήτημα της δράσης φασιστικών ομάδων στα σχολεία της Θεσσαλονίκης.

«Στα Δυτικά δυστυχώς η Χρυσή Αυγή είχε νομιμοποιηθεί και προσπαθούν να νομιμοποιήσουν ξανά τη δράση της» ανέφεραν οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών και υπογράμμισαν πως όταν έχεις τέτοιους θύλακες, η εκπαιδευτική δράση δεν αρκεί.

«Πρέπει να υπάρξει ένα ισχυρό αντιφασιστικό κίνημα, αλλά και το Υπουργείο Παιδείας να θεσμοθετήσει μια διαδικασία γι’ αυτές τις περιπτώσεις. Πρέπει να ενθαρρύνουν τη δημοκρατία στα σχολεία», τόνισαν οι εκπρόσωποι από την E’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον οι εκπαιδευτικοί έθεσαν το ζήτημα των υποδομών της δημόσιας εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη, την ανάγκη να μειωθεί η ύλη στη 3η Λυκείου επειγόντως και το ζήτημα των 114 διευθυντών που διώκονται για την απεργία-αποχή τους από την «αξιολόγηση» της κας Κεραμέως, καθώς η Κυβέρνηση ουσιαστικά απαγορεύει το δικαίωμα της απεργίας.

Από την πλευρά του ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 επισήμανε το ζήτημα της ρητορικής του μίσους η οποία δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο με τις άλλες κοινές παραβατικές πράξεις στα σχολεία.

Όμως εδώ το θέμα είναι πως οι ίδιες οι υπηρεσίες της εκπαίδευσης δεν αποδέχονται καν ότι είναι πρόβλημα φασισμού, αφού η ίδια πολιτική ηγεσία αναπαράγει αυτές τις πρακτικές. Πρέπει να πάρει όμως μέτρα η πολιτεία τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Τέλος, τέθηκε το ζήτημα με τα προσφυγόπουλα στα σχολεία και τα τμήματα υποδοχής που είναι πολύ λίγα. «Πώς ένα τέτοιο παιδί θα πάει στο σχολείο;» διερωτήθηκαν οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών, όταν η Πολιτεία δεν έκανε τίποτα για να τα προστατέψει από τους φασίστες; «Χωρίς αλληλεγγύη και επίσημη αλληλεγγύη δεν μπορούν να γυρίσουν τα παιδιά στο σχολείο» συμφώνησε και ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 επισημαίνοντας την κρισιμότητα αυτού του ζητήματος.

«Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής ήταν ένα σημαντικό βήμα, όμως δυστυχώς υπάρχει κλίμα επανόδου τέτοιων εγκληματικών ομάδων» κατέληξαν με αγωνία οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο