Γιάνης Βαρουφάκης: Είναι πραγματικά λυσσαλέα η επίθεση που δέχεται ο κόσμος της εργασίας

Συνεντεύξεις - videos
09 Ιούν, 2023

Συζήτηση – εκδήλωση για την Λυσσαλέα Επίθεση στη Μισθωτή Εργασία πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό προεκλογικό περίπτερο του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη στην πλατεία Κοραή στην Αθήνα, παρουσία του Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο Επικεφαλής του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, τόνισε όσον αφορά τα ζητήματα της μισθωτής εργασίας πως είναι πραγματικά λυσσαλέα η επίθεση που δέχεται ο κόσμος της εργασίας, ενώ επισήμανε πως υπάρχει εντατικοποίηση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων ιδιαίτερα όλα αυτά τα τελευταία χρόνια της μνημονιακής διαδικασίας και απέρριψε τον όρο «αγορά εργασίας».

Από την πλευρά του ο Καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και υποψήφιος Βουλευτής του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη στο Βόρειο Τομέα Αθηνών, Γιάννης Κουζής ανέφερε πως δεν υπάρχει πεδίο των εργασιακών σχέσεων που να μην έχει απορρυθμιστεί αυτά τα χρόνια και επισήμανε πως η Ελλάδα έχει καταστεί ειδική εργασιακή ζώνη εντός της ΕΕ.

Ο Νίκος Θεοχαράκης, Καθηγητής επίσης στο ΕΚΠΑ και υποψήφιος Βουλευτής του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη στον Νότιο Τομέα Αθηνών, ανέφερε κι αυτός από την πλευρά του ότι οποιαδήποτε παρέμβαση υπάρχει στον χώρο της εργασίας (κατώτατος μισθός, Συλλογικές Συμβάσεις κλπ.) αποτελεί εμπόδιο στην περιβόητη «ελεύθερη αγορά« και η «αντίδραση» και το κεφάλαιο πήραν το πάνω χέρι στα μνημόνια για να γίνουν δήθεν πιο ευέλικτες οι εργασιακές σχέσεις, ώστε να μην υπάρχει καμία απολύτως προστασία.

Παρέμβαση στην εκδήλωση έκανε και η Μαρία Απατζίδη υποψήφια Βουλεύτρια στην Ανατολική Αττική με το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη, αναφερόμενη στην διαχρονική υποβάθμιση της εργασίας την περίοδο των μνημονίων και ο Βασίλης Στύλος επίσης υποψήφιος Βουλευτής στον Δυτικό Τομέας Αθηνών και διανομέας στην e-food, ο οποίος μίλησε για το διαρκώς μεταβαλλόμενο-επιδεινούμενο περιβάλλον εργασίας μέσα από τις πλατφόρμες.

Τέλος, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 κατά την έναρξη της εκδήλωσης έκανε αναφορά και στο πρόστιμο που επέβαλε ο Δήμος Αθηναίων για φυλλάδια που μοιράστηκαν για την εκδήλωση αυτή. «Κύριε Μπακογιάννη αγαπάμε το μίσος σας, το μίσος της οικογένειας σας και της ανώνυμης εταιρείας σας» ανέφερε ο Γιάνης Βαρουφάκης χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη είναι το πρώτο κόμμα στο οποίο επιβάλλεται ένα τέτοιο πρόστιμο αυτή την διπλή προεκλογική περίοδο.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο