Για τον αποτυχημένο περίπατο μιας δυναστείας

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
26 Σεπ, 2020

Ο Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας, το νέο επεισόδιο της ελληνικής σειράς «Δυναστεία», συνάντησε τη μοίρα που ανέκαθεν τον περίμενε: την αποτυχία. Με λεφτά των φορολογουμένων, πάντα.

Ο δήμαρχος Αθηναίων και εξέχον μέλος της Δυναστείας Κώστας Μπακογιάννης σημείωσε πως ο Μεγάλος Περίπατος «βγήκε και δεν βγήκε», κατατρομοκρατώντας τους πολίτες με την προσθήκη «πάμε για κάτι καινούργιο», καθ’ ότι μετά το ξήλωμα του Μεγάλου Περιπάτου «θα γίνει μια νέα διαμόρφωση ολόκληρης της Πανεπιστημίου», με τον λογαριασμό των ζαρντινιέρων πολυτελείας να στέλνεται στους πολίτες. Σε μια ποιητική αποστροφή σχετικά με την προσωρινότητα του κοστοβόρου έργου σημείωσε πως «προσπαθείς να ζωγραφίσεις πριν αρχίσεις να σκάβεις». Παρόμοιας υφής δήλωση συνόδευσε τον σχολιασμό του ξεραμένου γκαζόν της πλατείας Ομονοίας: «Κάποια στιγμή ήρθε μια κάμπια και άρχισε να το σκοτώνει».

Το έργο με κόστος 2 εκατ. ευρώ ήταν κατά τον δήμαρχο Αθηναίων μια «προσομοίωση», που «αυτή ήταν από την αρχή και η λογική του έργου». Βλέπουμε όμως και κάτι άλλο που ήταν από την αρχή η λογική του έργου, το κομμάτι που «βγήκε», όχι το κομμάτι που «δεν βγήκε»: το ότι, όπως ακούστηκε, «τουλάχιστον έπεσε χρήμα στην αγορά, κινήθηκε η αγορά». Η αγορά των δικών μας ανθρώπων, με παρανομίες και υπεργολαβίες σε ημετέρους για τον «Μεγάλο Περίπατο».

Το μείζον, βέβαια, είναι το ποιος θα κινήσει τις διαδικασίες ελέγχου για κακοδιαχείριση δημοσίου χρήματος, και δη μεγάλης εμβέλειας. Αλλά το αίμα νερό δε γίνεται…

Το ΜέΡΑ25 είχε εγκαίρως σχολιάσει τον Μεγάλο Περίπατο με ένα μικρό… ντοκυμανταίρ για το θέμα. Το αφιερώνουμε, εκ νέου, στον δήμαρχο Αθηναίων:

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο