Για τις κυρίες Αδαμοπούλου και Μπακαδήμα η συνθηκολόγηση του 2015 είναι «περασμένα-ξεχασμένα» εμείς συνεχίζουμε με αυτές που δεν ξεχνούν, οργανώνονται και νικούν

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
23 Δεκ, 2022

Από την ανακοίνωση της προσχώρησης τους στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οι δύο πρώην βουλεύτριες του ΜέΡΑ25, που πήραν την έδρα με την οποία τους εξέλεξε ο ελληνικός λαός για να αντιπαλέψουν το δόγμα της ΤΙΝΑ και πήγαν την έδρα αυτή σε ένα κόμμα το οποίο υπηρέτησε καλύτερα από όλα τα μνημονιακά κόμματα αυτό ακριβώς το δόγμα, «ξεχύθηκαν» σε συνεντεύξεις για να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει εναλλακτική πέρα από την συνθηκολόγηση, την φτωχοποίηση και την υποτέλεια.

Στον αντίποδα αυτής της προσωπικής, πολιτικής συνθηκολόγησης των πρώην βουλευτριών μας, παραθέτουμε τα όσα έγραφαν μεταξύ άλλων συνοδοιπόρισσες, πραγματικές γυναίκες-αγωνίστριες του ΜέΡΑ25 για τα χαρακτηριστικά αυτών των αποχωρήσεων.

«Κατανοούμε ότι δεν είναι καθόλου εύκολο να είσαι μέλος του ΜέΡΑ25, ενός κόμματος χωρίς δεσμεύσεις και εξαρτήσεις στην Ολιγαρχία, ενός κόμματος που δεν επιτρέπει τον καριερισμό και τις όποιες ατομικές φιλοδοξίες. Ενωμένες μια γροθιά, με τις εκατοντάδες συνοδοιπόρισσες και συνοδοιπόρους στο ΜέΡΑ25 φωνάζουμε με όλη την δύναμη της ψυχής μας: Για τον άνθρωπο, όχι για τα αξιώματα! Συνεχίζουμε, προχωράμε!!!».

Στο ίδιο πλαίσιο και διαμετρικά αντίθετο σε αυτόν τον καριερισμό και καιροσκοπισμό των πρώην βουλευτριών μας και η συντρόφισσα μας, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΜέΡΑ25 Σίσσυ Βελισσαρίου έγραφε χαρακτηριστικά:

«Δεν είναι τυχαίος επομένως ο επικοινωνιακός ορυμαγδός μετά την ανεξαρτητοποίηση δύο βουλευτριών και την αποχώρηση δύο γυναικών μελών του. Δεν υπεισέρχομαι στο τι πλήγωσε τις εν λόγω ατομικές περιπτώσεις. Όμως ξέρω ότι σίγουρα δεν αφορούν ιδεολογικό-πολιτικές αντιπαραθέσεις διότι αυτές δεν εκφράστηκαν ποτέ και σε κανένα όργανο, ως όφειλαν, ούτε είχαν άλλη μορφή εκτός της ατομικής φιλοδοξίας. Η μη ικανοποίηση της φιλοδοξίας από ένα κόμμα όπως το ΜέΡΑ25, που θέτει την ανιδιοτελή προσφορά ως καταστατική συνθήκη, πληγώνει».

Κατανοούμε ότι όλα αυτά είναι άγνωστα και αποτελούν κενό γράμμα για τις πρώην συνοδοιπόρισσες μας, όμως εμείς θα συνεχίσουμε με αυτούς κι αυτές που επιμένουν να παλεύουν για τους ανθρώπους και όχι για τα αξιώματα και την εξουσία πάση θυσία, όπως οι νέοι συνομιλητές των πρώην βουλευτριών μας που δεν τους ενοχλεί τελικά η συνθηκολόγηση του 2015 και οι “αυταπάτες” του κ. Τσίπρα γιατί αποτελούν περασμένα, ξεχασμένα!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο