Γ. Βαρουφάκης στους δικηγόρους της οικογένειας του Ν. Σαμπάνη: Το ΜέΡΑ25 θα καταθέσει ερώτηση για την υπηρεσιακή κατάσταση των ανδρών της ΔΙΑΣ

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
17 Δεκ, 2021

Συνάντηση είχε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης στη Βουλή μαζί με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Μιχάλη Κριθαρίδη και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25 και δικηγόρο, υποψήφιο με την Εναλλακτική Παρέμβαση Σαράντο Θεοδωρόπουλο, με τους συνηγόρους της οικογένειας του δολοφονηθέντος Νίκου Σαμπάνη στο Πέραμα από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, Θανάση Καμπαγιάννη, Ηλία Γιαννόπουλο και Αλεξάνδρα Καραγιάννη.

Η ανθρωποκτονία του ανήλικου Ρομ πραγματοποιήθηκε έπειτα από καταδίωξη 3 άοπλων ανηλίκων για αρκετή ώρα, ενώ οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ πυροβόλησαν 36 φορές προς το μέρος τους, τη στιγμή που δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός αστυνομικού. Η χρήση των όπλων ήταν παντελώς δυσανάλογη για τη συγκεκριμένη περίπτωση, όπως καταγγέλλουν οι συνήγοροι της οικογένειας του Νίκου Σαμπάνη και ήταν και μια πράξη εξαιρετικά επικίνδυνη σε μια τέτοια κατοικημένη περιοχή, όπως το Πέραμα.

Ταυτόχρονα ο Θανάσης Καμπαγιάννης υπογράμμισε πως συντελείται μια προσπάθεια σκανδαλώδους συγκάλυψης στην συγκεκριμένη υπόθεση, με τους συνηγόρους να αναφέρουν μια σειρά από περιπτώσεις όπως το αυτοκίνητο που αν και συνιστά το μοναδικό πειστήριο του εγκλήματος έχει πάει ήδη για σκράπ, την ΕΛ.ΑΣ. που αρνείται την ύπαρξη καμερών στην περιοχή και την προσπάθεια που έγινε να παρουσιαστεί ο δολοφονημένος ως οδηγός του οχήματος, ενώ βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού.

Εξίσου συνταρακτικό, είναι πως οι αστυνομικοί δεν έχουν τεθεί ακόμα σε διαθεσιμότητα και ενώ κατηγορούνται υπηρετούν αυτή τη στιγμή στη Δυτική Αττική, ανέφερε η συνήγορος της οικογένειας Αλεξάνδρα Καραγιάννη, τονίζοντας πως μετά το συμβάν υπάρχει ένα νέο όργιο ρατσισμού από την ΕΛ.ΑΣ. με συμβάντα εξευτελιστικών ελέγχων να καταγράφονται στον Ασπρόπυργο. Υπάρχει ένα ανησυχητικό φαινόμενο, με ανθρώπινες ψυχές να τσουβαλιάζονται τόνισε από την πλευρά του και ο Ηλίας Γιαννόπουλος συνήγορος και εκπρόσωπος της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης αφού ευχαρίστησε τους συνηγόρους για την σχετική ενημέρωση και αφού συνεχάρη πρώτα τον Θανάση Καμπαγιάννη και για την επιτυχία της Εναλλακτικής Παρέμβασης στις εκλογές του δικηγορικού συλλόγου, ανέφερε πως η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΜέΡΑ25 θα καταθέσει άμεσα ερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς της Κυβέρνησης για την υπηρεσιακή κατάσταση των ανδρών της ΔΙΑΣ που εμπλέκονται στο συγκεκριμένο περιστατικό. Ακόμα ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 συμφώνησε με τους συνηγόρους ότι ο ρατσισμός και ο αντιτσιγγανισμός είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο στην ένταξη των Ρομά και ανέφερε για την υπόθεση της δολοφονίας του ανήλικου Νίκου Σαμπάνη, ότι ο όγκος των κατασκευασμάτων που συντελούνται από την ΕΛ.ΑΣ. για να συγκαλύψουν το έγκλημα, είναι ανάλογος των σφαιρών που δέχτηκαν οι ανήλικοι κατά την καταδίωξη.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο