Γ. Βαρουφάκης στο σημείο δολοφονίας του Άλκη στη Θεσσαλονίκη: Ελπίζουμε ο 19χρονος Άλκης να είναι το τελευταίο θύμα της βίας

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
24 Φεβ, 2022

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης βρέθηκε στο σημείο δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη, συνοδευόμενος από την Βουλεύτρια του κόμματος Μαρία Απατζίδη και τον εκπρόσωπο Τύπου Μιχάλη Κριθαρίδη.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης έστειλε ένα μήνυμα κατά της οπαδικής βίας και δήλωσε την συμπαράσταση του στους σπουδαίους γονείς του 19χρονου, καλώντας παράλληλα τη νέα γενιά να μην εγκλωβιστεί στην τυφλή βία.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 δήλωσε:

«Ήρθαμε εδώ για να στηρίξουμε τους γονείς του Άλκη που με την εξαιρετική τους δήλωση, την πολύ γενναία αυτή τους δήλωση, έδειξαν το δρόμο. Το δρόμο για τη συμφιλίωση, την αγάπη, την αλληλεγγύη των νέων μεταξύ τους. Ελπίζουμε μαζί με τους γονείς του Άλκη, ο Άλκης να είναι το τελευταίο θύμα της βίας. Ακούμε εδώ τις φωνές των παιδιών από το διπλανό σχολείο και θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτός ο ήχος της αθωότητας δε θα ξαναθυσιαστεί ποτέ άσκοπα και δε θα καταλήξει με αίμα στο δρόμο. Η νέα γενιά έχει πολύ μεγάλες προκλήσεις, σε μια κοινωνία, ιδίως σήμερα που ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία, η οποία κατακλύζεται από τη βία. Τα παιδιά μας να είναι ασφαλή και να οδηγήσουν τους υπόλοιπους, εμάς τους μεγαλύτερους, στην Ειρήνη και στην προκοπή».

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο