Γ. Βαρουφάκης στην ίδρυση του ΜέΡΑ25 Γερμανίας: Ξεκινάμε από αύριο κιόλας να παλεύουμε με κοινή ανάλυση και κοινό όνειρο με το ΜέΡΑ25 Γερμανίας

Συνεντεύξεις - videos
14 Νοέ, 2021

Χαιρετισμό στην ίδρυση του ΜέΡΑ25 Γερμανίας απηύθυνε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης στο Βερολίνο. «Είμαστε εδώ για να ανατρέψουμε όλους εκείνους που καθημερινά ανατρέπουν τη ζωή των Γερμανών πολιτών, των πολιτών στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, των εργαζομένων, των νέων, να ανατρέψομε αυτούς που καταστρέφουν το περιβάλλον και υπονομεύουν την αξιοπρέπεια των πολιτών» ανέφερε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 στο κατάμεστο θέατρο Kino International στο Βερολίνο.

«Ξεκινάμε από αύριο κιόλας να παλεύουμε με κοινή ανάλυση και κοινό όνειρο, εδώ στο Βερολίνο, όπου ιδρύσαμε και το 2016 στο  θέατρο του λαού το Voklsbuhne το DiEM25 το πανευρωπαϊκό μας κίνημα, αλλά και στην Αθήνα, στην Ευρώπη παντού» υπογράμμισε ο Γιάνης Βαρουφάκης και συμπλήρωσε: «γιατί πουθενά στην Ευρώπη η ολιγαρχία δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από τις σημερινές εκλεγμένες συστημικές ηγεσίες, οι οποίες το μόνο που κάνουν είναι να μεταφέρουν πλούτο από τους εργαζόμενους, από την κοινωνία στην ολιγαρχία».

«Από σήμερα έχουμε ΜέΡΑ25 στη Γερμανία, όπως έχουμε και στην Ελλάδα για να παλέψουμε μαζί μια ευρωπαϊκή ηγεσία που προστατεύει μόνο τα συμφέροντα της ολιγαρχίας, γερμανικής, ελληνικής, γαλλικής, ιταλικής, ισπανικής, ευρωπαϊκής γενικά» τόνισε ακόμα ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 και συνιδρυτής του DiEM25.

«Τους λέμε ότι θα αντισταθούμε όμως, τα μεγάλα πράγματα ξεκινάμε από μικρά. Δεν ξέρουμε αν θα πετύχουμε, ξέρουμε ωστόσο ότι εμείς δεν θα μείνουμε θεατές, θα δράσουμε, θα παλέψουμε για να μας δώσουμε την ευκαιρία να ζήσουμε καλά. Δεν θα αφήσουμε την ελπίδα να δραπετεύσει από τα χέρια μας με τη βοήθεια και της διεθνικής αλληλεγγύης και σύμπραξης μας» ανέφερε ακόμα ο Γιάνης Βαρουφάκης και κάλεσε τα μέλη του ΜέΡΑ25 Γερμανίας να μεταφέρουν αυτό το μήνυμα σε κάθε γειτονιά του Βερολίνου, της Γερμανίας, της Αθήνας, της Ελλάδας, σε κάθε γωνιά της Ευρώπης «γιατί με κάθε κρίση στην Ευρώπη, η Ευρώπη γίνεται πιο αδύναμη και οι πιο αδύναμοι είναι αυτοί που υποφέρουν πιο πολύ από αυτό και αυτούς δεν μπορούμε να τους αφήσουμε έτσι για αυτούς πρέπει να παλέψουμε και θα το κάνουμε» τόνισε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25.

«Πρέπει να μιλήσουμε την γλώσσα της ριζοσπαστικής αριστεράς, αυτήν που η ριζοσπαστική αριστερά στην Γερμανία, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη σταμάτησε να μιλάει εδώ και δεκαετίες. Σήμερα που ο καπιταλισμός πλέον δεν προχωράει με το κέρδος όπως έλεγε ο Μαρξ. Προχωράει πια μέσα από τις Κεντρικές Τράπεζες και τους τεχνολογικούς κολοσσούς της τεχνοφεουδαρχίας. Δεν θα νικήσουμε όμως ποτέ αν έχουμε ενότητα, χωρίς συνοχή» κατέληξε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

 

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο