Γ. Βαρουφάκης στη Θεσσαλονίκη: Δεν έχουν όρια οι ολιγάρχες, όσα βλέπουμε είναι μόνο η αρχή – Γι’ αυτό χρειάζεται η Ρήξη

Συνεντεύξεις - videos
14 Σεπ, 2022

Συζήτηση με πολίτες στη Θεσσαλονίκη είχε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης στη Νέα Παραλία στο Θέατρο των Εποχών παρουσία του Βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη, της Συντονίστριας της Κεντρικής Επιτροπής Λίτσας Αλεξάκη και του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Μιχάλη Κριθαρίδη.

“Πρέπει να αφουγκραστούμε την εποχή που ζούμε” ανέφερε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 και έκανε λόγο για το γεγονός ότι σήμερα οι εργασιακές σχέσεις γίνονται με τα ΜΑΤ, όπως βλέπουμε στη Μαλαματίνα, το ίδιο και η εκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο, όπως βλέπουμε στο ΑΠΘ.

“Ο αυταρχισμός αυτός τους χρειάζεται για να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, τους φοιτητές” επισήμανε ο Γιάνης Βαρουφάκης και συμπλήρωσε πως δεν έχουν όρια οι ολιγάρχες, “Αυτά που βλέπουμε είναι μόνο η αρχή” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25.

Για το ζήτημα της ακρίβειας του ρεύματος ο Γιάνης Βαρουφάκης υπογράμμισε πως αγορά ηλεκτρικής ενέργειας δεν μπορεί να υπάρξει ποτέ: “Γι’ αυτό εμείς ζητάμε κατάργηση όλων των αγορών ενέργειας που είναι φανταστικό μόρφωμα που λειτουργεί μόνο υπέρ των ολιγαρχών”.

“Όπως σώσαμε τις τράπεζες που πτώχευσαν το 2008, τώρα μας ζητάνε να σώσουμε και αυτούς τους κερδοσκόπουπους ολιγάρχες της ενέργειας. Θεμελιώνουν διαδικασίες στο διηνεκές πλουτισμού των ολιγαρχών. Αυτό έκαναν και στην Ελλάδα με τα μνημόνια” επισήμανε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 αναφέρθηκε ακόμα στα ΣΔΙΤ, με αφορμή και τα όσα προωθούνται στο νερό, ως τη νέα μορφή λεηλασίας των πολλών, με τις πλάτες του κράτους, προς εξασφάλιση των διαφόρων μορφών κερδοσκοπίας των πολύ λίγων.

“Δεν υπάρχει άλλη απάντηση σε όλα αυτά, παρά μόνο ρήξη” κατέληξε ο Γιάνης Βαρουφάκης: “Γι’ αυτό εμείς ως ΜέΡΑ25 λέμε πως η ρήξη είναι η μόνη απάντηση στην κρίση και ζητάμε πρώτη φορά ρήξη, τη ρήξη που δεν έγινε ποτέ”.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο