Γ. Βαρουφάκης στη Ν. Σμύρνη: Τα κόκκινα δάνεια είναι μια εμβληματική μορφή λεηλασίας – Αν δεν γίνει ρήξη αυτή η χώρα δεν έχει μέλλον

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
19 Ιαν, 2023

Συζήτηση για την ακρίβεια και τα κόκκινα δάνεια με πολίτες στη Νέα Σμύρνη είχε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

«Τα κόκκινα δάνεια είναι μια εμβληματική μορφή λεηλασίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 και συμπλήρωσε πως οι εξώσεις ήταν πάντοντε ένας μηχανισμός υφαρπαγής πλούτου, «τώρα πια όμως το έχουν αναγάγει σε επιστήμη» επισήμανε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Ο Ηρακλής είναι ένα σύστημα χρηματιστικοποίησης των κόκκινων δανείων» υπογράμμισε ακόμα ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, ενώ τόνισε πως η ακρίβεια όπως και ο κορωνοιός πριν, είναι η μεγάλη χαρά των αρπακτικών ταμείων, γιατί δημιουργεί νέα κόκκινα δάνεια.

«Δεν είναι μόνο το σπίτι της τάδε ή το μαγαζί του τάδε που κινδυνεύει, είναι το μέλλον της χώρας για αυτό μόνο με ολοκληρωτική ρήξη μπορούμε να βγούμε από αυτή τη σκοτοδίνη» ανέφερε επιπλέον ο Γιάνης Βαρουφάκης και κατέληξε πως αν δεν γίνει ρήξη αυτή η χώρα δεν έχει μέλλον.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 από την εκδήλωση στη Νέα Σμύρνη δήλωσε: «Μπορεί να είναι προεκλογική χρονιά αλλά εμείς στο ΜέΡΑ25 μιλάμε για τα ίδια πράγματα από το 2018, που ιδρυθήκαμε. Μαζευτήκαμε εδώ, σήμερα στη Νέα Σμύρνη, να μιλήσουμε για τα κόκκινα δάνεια που είναι η αιχμή του δόρατος μιας απίστευτης μνημονιακής λεηλασίας. Οι άνθρωποι που έσωσαν τόσες φορές τις τράπεζες με δανεικά που φόρτωσαν στα παιδιά τους, μέσα από τα μνημονιακά δάνεια, χάνουν τα σπίτια τους γιατί οι τραπεζίτες δίνουν στους φίλους τους που έχουν τα funds από το Delaware, τα κόκκινα δάνεια με 3% για να τους πετάξουν στο δρόμο, να βγάλουν τα σπίτια τους σε πλειστηριασμό την ώρα που τους χρεώνουν απίστευτες τιμές στα σούπερ μάρκετ και αυτές οι πρόσοδοι να φύγουν στα cayman islands. Οι εκλογές για εμάς είναι μια ευκαιρία να γίνει η συζήτηση αυτή που δεν γίνεται, στα συστημικά κανάλια, στη Βουλή, στα μεγάλα κόμματα.Το ΜέΡΑ25 είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τους ανθρώπους μας, τους ανθρώπους όλους, ανεξάρτητα από κομματική απόχρωση, εναντίον της νέας λεηλασίας η οποία θα γίνει πολύ χειρότερη μετά την επόμενη συγκυβέρνηση που στόχο θα έχει να διατηρήσει τα προνόμια των funds και βεβαίως των Ελλήνων ολιγαρχών, τους γνωστούς κ. Βαρδινογιάννη, Λάτση, Μυτιληναίο, αυτούς που κατονομάζουμε συνεχώς στη Βουλή».

Την εκδήλωση χαιρέτησε η Δέσποινα Σπανού από την Πολιτική Γραμματεία της ΛΑΕ – Ανυπότακτη Αριστερά και ο Γιώργος Οικονόμου, δημοτικός σύμβουλος από την παράταξη Ανατροπή στην Πόλη της Νέας Σμύρνης.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο