Γ. Βαρουφάκης με Πανεπιστημιακούς στο ΑΠΘ: Η ελεύθερη διακίνηση ιδεών στο Πανεπιστήμιο δεν μπορεί να διαφυλαχθεί με τα ΜΑΤ, κ. Μητσοτάκη ήρθε η ώρα να φύγετε

Συνεντεύξεις - videos
14 Σεπ, 2022

Συνάντηση είχε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης με Πανεπιστημιακούς στο ΑΠΘ μαζί με τον Βουλευτή Κρίτωνα Αρσένη, την Συντονίστρια της Κεντρικής Επιτροπής Λίτσα Αλεξάκη, τον εκπρόσωπο Τύπου Μιχάλη Κριθαρίδη και τον Συντονιστή του Συνδικαλιστικού του κόμματος Κώστα Μπακάλη.

Οι Πανεπιστημιακοί αναφέρθηκαν στις ΕΔΕ και τα πειθαρχικά που ετοιμάζονται να αρχίσουν πάνω στη βάση των νόμων της Κυβέρνησης, στο ζήτημα της πανεπιστημιακής αστυνομίας και την αντίδραση του φοιτητικού κόσμου και της ακαδημαϊκής κοινότητας σε αυτήν και στον πρόσφατο νόμο πλαίσιο έκτρωμα της κ. Κεραμέως.

Από την πλευρά του ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 ανέφερε πως ο στόχος της κ. Κεραμέως δεν είναι να διασφαλίσει την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, αλλά ακριβώς το αντίθετο. «Ως Αριστερά πρέπει να λειτουργήσουμε συλλογικά απέναντι στο ευρύτερο φάσμα της απαξίωσης του δημοσίου πανεπιστημίου» επισήμανε ακόμα ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 δήλωσε:

«Το πρωί ήμουν στο εργοστάσιο Μαλαματίνα με τους απεργούς και τα ΜΑΤ εκεί να παίζουν το ρόλο του ιδιωτικού security μιας απεργοσπαστικής εργοδοσίας. Τώρα είμαστε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και με τα ΜΑΤ εδώ να προσποιούνται ότι διαφυλάσσουν την ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Στο μεταξύ ήμουν με τους ανθρώπους της ΕΥΑΘ οι οποίοι έξαλλοι μιλούσαν για τον τρόπο με τον οποίο καταστρατηγήθηκε η συνταγματική νομιμότητα, γιατί το ΣτΕ συμφώνησε με τους εργαζόμενους ότι πρέπει να φύγει η ΕΥΑΘ και η ΕΥΔΑΠ από το ΤΑΙΠΕΔ, από το Υπερταμείο και βγαίνει η Κυβέρνηση και λέει “τι μας νοιάζει εμάς ποιο είναι το συνταγματικό δικαστήριο της χώρας, ουσιαστικά το ΣτΕ αποφάσισε αυτό”. Αυτός είναι ο “νόμος και τάξη” του κ. Μητσοτάκη. Το Πανεπιστήμιο δεν μπορεί να διαφυλαχθεί με τα ΜΑΤ, η ροή των ιδεών δεν μπορεί να διαφυλαχθεί με τα ΜΑΤ, οι εργασιακές σχέσεις δεν μπορούν να λυθούν με τα ΜΑΤ, η κατάργηση, εν τοις πράγμασι, το ΣτΕ δεν μπορεί να είναι η βάση μια ευνομούμενης κοινωνίας. Κύριε Μητσοτάκη ήρθε η ώρα να φύγετε».

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο