Γ. Βαγενάς στο Ράδιο ΜέΡΑ: Με μηδενικό τζίρο, οι μικροκαταστηματάρχες βλέπουν να απειλείται ακόμη και η συντήρηση της οικογένειάς τους

Συνεντεύξεις - videos
06 Απρ, 2021

Κραυγή αγωνίας από τον εμπορικό κόσμο της Αχαΐας για την έλλειψη κυβερνητικής στήριξης στη μικροεπιχειρηματικότητα. Σε συνέντευξή του στο “Στίγμα της ΜέΡΑς”, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου, ΝΔ Ελλάδος και Ιονίων Νήσων, Γιώργος Βαγενάς, περιγράφει με ανάγλυφο τρόπο την κατάσταση:

Δεν μπορώ να κατανοήσω τι λειτουργεί σε αυτή τη χώρα και τι όχι. Είχαμε χθες μια σύσκεψη με τον υφυπουργό κ. Πέτσα, ο οποίος ανακοίνωσε σε όλα τα κανάλια οριζόντια ενίσχυση 5.000 ευρώ σε όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου, ενώ μελετάται και το άνοιγμα με click away έστω και για μία εβδομάδα στις τρεις επιβαρυμένες περιοχές, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα.

Αντ’ αυτού τελικά μάθαμε ότι έγινε μια επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, στον οποίο ανακοίνωσε ότι δεν θα ανοίξουν τα μαγαζιά. Και οι επαγγελματίες θα εισπράξουν 1.000 ευρώ αν μείνουν όλο τον Απρίλιο κλειστοί ή 500 ευρώ αν μείνουν κλειστοί για το μισό μήνα, δηλαδή ποσό που δεν αντιστοιχεί ούτε καν στο λογαριασμό του ρεύματος της επιχείρησης.

Η Αχαία είναι κλειστή εδώ και εννέα εβδομάδες. Έχουμε χάσει δύο καρναβαλικές περιόδους, καθώς και τις περιόδους Πάσχα και Χριστουγέννων. Μέσα στο 2021, ο τζίρος ουσιαστικά είναι μηδενικός, αφού εργαστήκαμε μόλις 20 ημέρες, και αυτές με click away.

Η μεγάλη πλειοψηφία των μαγαζιών είναι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις που πλέον δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν ούτε στα βασικά, όχι μόνο για το κατάστημα, αλλά ακόμη και για τη συντήρηση της οικογένειάς τους.

Όλοι οι τοπικοί φορείς, από τον Περιφερειάρχη, μέχρι το Επιμελητήριο, τους βουλευτές και όλους τους παραγωγικούς φορείς συντείνουν ότι πρέπει να ανοίξει το λιανεμπόριο, να αποσυμπιεστεί το βαρύ κοινωνικό φορτίο.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο