Ελλάδα 2.0 – Ψέματα 4.0

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
06 Απρ, 2021

Ακούσαμε σήμερα στη Βουλή αρκετές αερολογίες, αρκετά ευχολόγια και κυρίως, αρκετά ψέματα από την Κυβέρνηση για το Ταμείο Ανάκαμψης και το Σχέδιο «Ελλάδα 2.0».

Ψέμα 1.0 Η Κυβέρνηση ψεύδεται ότι το Ταμείο Ανάκαμψης και το Σχέδιο «Ελλάδα 2.0» δεν θα έχουν κρατικές εγγυήσεις. Υπάρχουν 12,7 δις εγγυήσεις των φορολογουμένων, όπως υπάρχουν και τα 12 δις κρατικές εγγυήσεις για τα αρπαχτικά ταμεία στον Ηρακλή. Προκαλούμε τον κ. Μητσοτάκη να απαντήσει και να δεσμευτεί ότι δεν θα υπάρξουν κρατικές εγγυήσεις. Ειδάλλως αυτές θα συνιστούν ένα ακόμα νέο βουνό χρέους στις πλάτες των φορολογουμένων υπέρ της ολιγαρχίας δίχως σύνορα.

Ψέμα 2.0 Τα 31,8 δις που θα τα δανειστούν οι ιδιώτες είναι απλώς μια πρόβλεψη για χρήματα που θα προκύψουν από μόχλευση. Πρόκειται δηλαδή απλώς για ευχολόγια για διευρυμένο ΕΣΠΑ. Ένα προπέτασμα καπνού που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα που διαμορφώνεται στην πραγματική οικονομία ακόμα και των αγορών, μετά από μια τέτοια πανδημία και μετά από 11 χρόνια μνημονίων.

Ψέμα 3.0 Ακόμα δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για την πράσινη βιομηχανική επανάσταση που χρειάζεται ο τόπος στο Σχέδιο «Ελλάδα 2.0». Οι διευκολύνσεις των αδειοδοτήσεων για τις ανεμογεννήτριες ακόμα και σε περιοχές natura δεν συνιστά αναπτυξιακό σχέδιο, αλλά αντιαναπτυξιακό, αντιπεριβαλλοντικό και αποεπενδυτικό έγκλημα.

Ψέμα 4.0 Τέλος και στον περιβόητο ψηφιακό μετασχηματισμό ο κ. Μητσοτάκης «οραματίζεται» μια «Ελλάδα 2.0» με την δημιουργία απλώς ενός ψηφιακού παρακράτους, σαν αυτό που και σήμερα συλλέγει δεδομένα πολιτών και τα μεταπουλά είτε μέσω της τηλεκπαίδευσης, είτε μέσω των περιοριστικών μέτρων.

Ψέμα Vista Τα όσα μας παρουσιάζει η Κυβέρνηση δεν συνιστούν όραμα για μετάβαση στο μέλλον, είναι το ίδιο αν όχι και χειρότερο ζοφερό παρόν και παρελθόν με μια παρασιτική ολιγαρχία εργολάβων, ημετέρων και λοιπών κρατικοδίαιτων δήθεν επενδυτών, που απλώς θα απομυζούν τους ελάχιστους πόρους που θα διατεθούν, τη στιγμή που η μεγάλη πλειοψηφία θα βυθίζεται όλο και πιο βαθιά στην χρεοδουλοπαροικία.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο