Γ. Λογιάδης: Οι απορριφθέντες λόγω του παραβόλου των 3 ευρώ εκπαιδευτικοί ζητούν δικαίωση

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
11 Μάι, 2020

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής του ΜέΡΑ25, Γιώργος Λογιάδης, στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκη Κεραμέως σχετικά με την υπόθεση των εκπαιδευτικών που έμειναν εκτός πινάκων,από λάθος του υπουργείου στη διαδικασία της προκήρυξης, για ευτελές ποσό των 3 ευρώ που αντιστοιχεί σε παράβολο που δεν εξοφλήθηκε κατά την υποβολή της αίτησης.  

Ακολουθεί η ερώτηση:

Στις 20/11/2019 εκδόθηκαν οι προσωρινοί πίνακες της Ειδικής Αγωγής που είχαν ως στόχο τη δρομολόγηση μονίμων διορισμών ειδικών παιδαγωγών στα σχολεία. Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας είχε εξαγγείλει ότι μέχρι τέλος Ιανουαρίου θα έχουν εκδοθεί οι οριστικοί πίνακες. Μετά το πέρας του Ιανουαρίου ανακοινώθηκαν και άλλες ημερομηνίες , όπως το τέλος Μαρτίου. Είναι Μάιος και ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα.

Οι εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής που από λάθος του συστήματος βρέθηκαν εκτός των προσωρινών πινάκων με κίνδυνο τον τριετή αποκλεισμό τους από τους πίνακες, για το ευτελές ποσό των 3 ευρώ , που δεν εξοφλήθηκε κατά την υποβολή αίτησής μας στην προκήρυξη 3ΕΑ/2019, ζητούν να μπει ένα τέλος στην πραγματική τους Οδύσσεια.

Το αίτημά τους είναι να επανατοποθετηθούν στους πίνακες. Μάλιστα όπως αναφέρουν, εμμέσως πλην σαφώς το Υπουργείο μέσω της κας Ζαχαράκη στη Βουλή παραδέχθηκε ότι η μη καταβολή παραβόλου έγινε από λάθος στη διαδικασία της προκήρυξης.

Τόσους μήνες μετά από τις εξαγγελίες και την μη τήρηση κανενός χρονοδιαγράμματος, ήδη πολύ πριν την επιδημία , δεν έχουν λάβει καμία επίσημη απάντηση για την απόρριψη των ενστάσεών τους από το ΑΣΕΠ, ενώ το ποσό των 3 ευρώ έχει πληρωθεί εκ νέου.

Ανάμεσά τους υπάρχουν εκπαιδευτικοί με εμπειρία, που έχουν δουλέψει σε όλη τη χώρα και για αυτά τα 3 ευρώ χάνουν τη δυνατότητα διορισμού μετά από τουλάχιστον δέκα χρόνια αναπλήρωσης!

Ανάμεσά τους υπάρχουν επίσης νέοι άνθρωποι με όλα τα τυπικά προσόντα που εξωθούνται στην ανεργία για ένα ευτελές ποσό και για παρασπονδία του ΑΣΕΠ, αφού ουδέποτε ενημερώθηκαν για την εκκρεμότητα πληρωμής των 3 ευρώ.

Το ΑΣΕΠ τους τοποθέτησε, όπως λένε κατευθείαν στον πίνακα των απορριφθέντων.

Ζητούν μια ξεκάθαρη απάντηση από το Υπουργείο και την απόδοση της δικαιοσύνης.

Ερωτάτε η κα. Υπουργός:

Προτίθεται η κυβέρνηση να τοποθετήσει τους απορριφθέντες της 3ΕΑ λόγω παραβόλου, στους πίνακες στη θέση που τους αρμόζει, για να μπορέσουν να εργαστούν την επόμενη σχολική χρονιά και να μπει ένα τέλος στην οδύσσειά τους;

Ο ερωτών βουλευτής, Γεώργιος Λογιάδης

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο