Φτάνουν πια οι χουντικές διώξεις συνδικαλιστών

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
23 Ιούν, 2022

H Μητσοτάκης Α.Ε. έδωσε το μήνυμα και οι προθυμότεροι των προθύμων στο δικαστικό κλάδο και στις διοικήσεις οργανισμών εκτελούν:

Η συνδικαλιστική δράση πλέον διώκεται ανοιχτά.

Η ελευθερία της έκφρασης και η κριτική πλέον διώκονται ανοιχτά.

Οι περιπτώσεις πολλές για να είναι σύμπτωση:

-Η εκδικητική (επί της ουσίας) απόλυση από τη Διοίκηση του Ευαγγελισμού του γιατρού Νικόλα Σκούφογλου, επειδή επισήμανε τις ελλείψεις του νοσοκομείου στην περίοδο της πανδημίας.

-Η μήνυση και αγωγή από τη Διοίκηση της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας σε πέντε μέλη του σωματείου, επειδή άσκησαν ουσιαστικά τα καθήκοντά τους, ενημερωνοντας τους συναδέλφους/ισσες και αντιτάχθηκαν στις σκανδαλώδεις εργολαβίες.

-Η πρωτόδικη καταδίκη του Γ.Χαρίση, μέλους του ΔΣ της ΑΔΕΔΥ, επειδή εξέφρασε, μαζί με 18 ομοσπονδίες και σωματεία του Δημοσίου,  την αλληλεγγύη του σε συναδέλφισσά  τους από το σωματείο εργαζομένων Δήμου Αλίμου, αναδημοσιεύοντας τις αποφάσεις του σωματείου στα προσωπικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης του!

-Η επιβολή ποινής αργίας στον Αποστόλη Κασιμέρη, συνδικαλιστή ΕΘΕΛ ΟΑΣΑ για αναδημοσίευση άρθρου (!) όπου η δημοσιογράφος κατήγγειλε τις σκιές στον τρόπο επιλογής προσωπικού από τη διοίκηση.

Ο Α.Κασιμέρης προσέφυγε στο ΣΕΠΕ εναντίον αυτής της αυθαίρετης ενέργειας της διοίκησης. Τα σωματεία καλούν σε συμπαράσταση  έξω από το ΣΕΠΕ Νεας Ιωνίας (Λ. Ηρακλείου 269), την Πέμπτη 23/6 στις 10 πμ

Θα είμαστε στο πλευρό όλων όσων διώκονται γιατί υπερασπίζονται το δημόσιο και εργατικό συμφέρον.
Οφείλουμε όλοι και όλες να έρθουμε άμεσα σε ρήξη με την πολιτική που έχει οδηγήσει σε τέτοιες φασιστικού τύπου διώξεις.

Ως εδώ με τον αυταρχισμό και την αυθαιρεσία.

Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι δε θα φιμωθούν όσο και αν το θέλουν οι μέτοχοι της Μητσοτάκης Α.Ε.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο