Φωτεινή Μπακαδήμα στο Ράδιο ΜέΡΑ: Ανευθυνοϋπεύθυνοι φορείς έχουν αφήσει συμπολίτες μας να ζουν σε κοντέινερ για 22 χρόνια

Συνεντεύξεις - videos
28 Απρ, 2021

Αντί μιας εβδομάδας, υπάρχουν άτομα και οικογένειες στη Νίκαια που βιώνουν 22 έτη παθών, θύματα της αδιαφορίας των διάφορων αρμόδιων φορέων. Για την απίστευτη αυτή ιστορία μίλησε στο «Στίγμα της ΜέΡΑς» η βουλεύτρια του ΜέΡΑ25, Φωτεινή Μπακαδήμα:

Μετά το σεισμό του 1999, περίπου 40 οικογένειες εγκαταστάθηκαν υποτίθεται προσωρινά σε καταυλισμό με κοντέινερ που στήθηκε πίσω από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Σήμερα, 22 χρόνια μετά, 12-13 από αυτές τις οικογένειες εξακολουθούν να ζουν εκεί σε απάνθρωπες συνθήκες. Οι περισσότεροι από τους οικίσκους όπου διαμένουν δεν έχουν καν ηλεκτρικό.

Οι διάφοροι φορείς αδιαφορούν χαρακτηριστικά, καλυπτόμενοι πίσω από το γεγονός ότι ο χώρος ανήκει στο νοσοκομείο και παρατηρείται το κλασικό δυστυχώς παιχνίδι μετάθεσης της ευθύνης από τη μια υπηρεσία στην άλλη, μεταξύ ανεύθυνων υπεύθυνων.

Ο Δήμος Νίκαιας-Ρέντη δεν έχει εμφανιστεί ποτέ. Σαν λύση, οι άνθρωποι αυτοί θα μπορούσαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα Στέγη και Εργασία που πρόκειται να ανακοινωθεί από το υπουργείο Εργασίας. Όμως, για να γίνει αυτό, όλα τα απαραίτητα στοιχεία θα πρέπει να κατατεθούν από τις αρμόδιες δημοτικές αρχές. Ο Δήμος πρέπει επιτέλους να αναλάβει κάποια πρωτοβουλία.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη της βουλεύτριας του ΜέΡΑ25 εδώ:

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο