ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗΣ: Η νομικός Ευγενία Σασσάλου στο ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25 Ηλείας

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
14 Ιούν, 2019


Καλωσορίζουμε την νομικό Ευγενία Σασσάλου στο ΜέΡΑ25

Το μήνυμα της Ευγενίας

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1970, ειμαι πτυχιούχος της Νομικής Αθηνών, δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και μελος του Δ.Σ.Α. από το 1998.

Μετά από αρκετά χρόνια δικηγορίας με ειδίκευση στα θέματα ακινήτων, προσελήφθην ως έμμισθη δικηγόρος στην «Κτηματολόγιο», όπου αφοσιώθηκα στο έργο αυτό, επί  14 (δεκα τέσσερα) συναπτά έτη.

Διετέλεσα εκλεγμένη πρόεδρος του ΣΥ.ΔΙ.Κ. (Συλλογος Δικηγόρων του Κτηματολογίου).

Τον Ιούνιο 2018 κλήθηκα μαζί με τους συναδέλφους μου, να επιλέξω να παραδώσω την δικηγορική μου ταυτότητα, να διαγραφώ από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και να γίνω δημόσιος υπάλληλος του φορέα. Αρνήθηκα κατηγορηματικά και με απέλυσαν.

Μέχρι και σήμερα προασπίζω με δικαστικούς αγώνες την ανεξαρτησία που απολαμβάνει ο δικηγόρος ως συλλειτουργός της δικαιοσύνης.

Εχω συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε εκδηλώσεις και σεμινάρια που αφορουν στην κτηματογράφιση της χώρας.

Περνώ τον περισσότερο χρόνο μου στα πάτρια εδάφη, στην Ζαχάρω του νομού Ηλείας, απ’όπου ουδέποτε μετέφερα τα εκλογικά μου δικαιώματα, προσπαθώντας να βοηθήσω τους συνανθρώπους μου να προστατέψουν και να φροντίσουν τα σπίτια και την γη, που τούς ανήκουν δικαιωματικά.

Συζητούμε συχνά για ρεαλιστικούς τρόπους αναβάθμισης της περιοχής κοντρα στα συμφέροντα των ολίγων, ειδικα μετα τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 στην Ηλεία, με σκληρό απολογισμό 49 νεκρούς, χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης καμμένα και πολλά αναπάντητα ερωτήματα.

Συζητούμε για την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής όλων μας, για την αξιοποίηση της φυσικής καλλονής της περιοχής και για την ανάγκη εξέλιξης των μεθόδων καλλιέργειας της γης με σταθερό προσανατολισμό την πράσινη μετάβαση .

Ιδέες υπάρχουν και στο ΜέΡΑ25 έχω τις εγγυήσεις ότι θα βρούν χώρο να ακουστούν και να μπούν σε ένα υλοποιήσιμο πρόγραμμα.

Θέληση υπάρχει και φωνή δυνατή διαθέτω.

Ο κύριος λόγος που δέχτηκα την πρόταση να συμπεριληφθώ στο ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25 και να πολιτευτώ για πρώτη φορά είναι ο σεβασμός  που έδειξαν έμπρακτα σε μένα την ίδια , ως γυναίκα, ως έμπειρη δικηγόρο, ως απολυμένη, ως μάχιμη Ελληνίδα.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο