ΕΣΥ: Τα χειροκροτήματα αντικαταστάθηκαν από αστυνομική βία και αδιαφορία

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
30 Σεπ, 2020

Η κινητοποίηση που πραγματοποίησε η ΠΟΕΔΗΝ έξω από το Υπουργείο Υγείας διεκδικώντας την μονιμοποίηση του έκτακτου προσωπικού που προσελήφθη προσωρινά στις δημόσιες δομές υγείας, αντιμετωπίστηκε από την Κυβέρνηση με ωμή αστυνομική βία – που οδήγησε στον τραυματισμό ορισμένων από τους συγκεντρωμένους – και την αδιαφορία του Υπουργείου Υγείας για τα αιτήματα των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία.

Οι εποχές που η σύζυγος του Πρωθυπουργού καλούσε διαδικτυακά στα χειροκροτήματα από τα μπαλκόνια των ηρώων με τις άσπρες και πράσινες μπλούζες φαίνεται πως παρήλθε, μαζί με τη μυθοπλασία της ενίσχυσης του δημοσίου συστήματος υγείας από την Κυβέρνηση. Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Κικίλιας που αρκέστηκαν τότε στο υποκριτικό τους χειροκρότημα, σήμερα αντιμετωπίζουν τους υγειονομικούς και τα αιτήματα τους με αυταρχισμό και αδιαφορία.

Η βία όμως των εντεταλμένων του κ. Χρυσοχοΐδη δεν θα κρύψει την εγκληματική απραξία μιας Κυβέρνησης που ακόμα και μέσα στην πανδημία υποβαθμίζει το δημόσιο σύστημα υγείας και προωθεί τα ιδιωτικά συμφέροντα των κλινικαρχών. Αλλά ούτε και η γνωστή καλοπληρωμένη μιντιακή συγκάλυψη των κυβερνητικών ευθυνών, θα εμποδίσει την απόδοση τους από ασθενείς και υγειονομικούς που αντικρίζουν καθημερινά το υπό κατάρρευση σύστημα.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο