Επτά χρόνια άσβεστης μνήμης για τον Παύλο Φύσσα

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
18 Σεπ, 2020

Επτά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Η 18η Σεπτεμβρίου είναι πλέον πέρα από οδυνηρή επέτειος και μια σπουδαία μέρα για το αντιφασιστικό κίνημα σε μια Ελλάδα, μια Ευρώπη και έναν κόσμο όπου η ακροδεξιά, οι νεοναζιστικές οργανώσεις και ο φασισμός προσπαθούν να επιβάλλουν τα ειδεχθή και εγκληματικά προ-τάγματά τους στις κοινωνίες μας.

Επτά χρόνια μετά αναμένουμε την καταδίκη της ναζιστικής συμμορίας για όλα τα εγκλήματα της και με όλες τις επιβαρυντικές περιστάσεις, ως ελάχιστη δικαίωση για τα θύματα της ναζιστικής βίας.

20 μέρες πριν την έκδοση της τελικής απόφασης του δικαστηρίου, είναι σημαντικό να στείλουμε με την παρουσία μας ένα μήνυμα καταδίκης της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής και τσακίσματος του φασισμού σε κάθε γειτονιά.

Το ΜέΡΑ25 θα συμμετάσχει και φέτος στην πορεία μνήμης για τον Παύλο Φύσσα στο Κερατσίνι, ενώνοντας τη φωνή του με χιλιάδες αντιφασίστες και αντιφασίστριες που θα βροντοφωνάξουν ότι ο Παύλος ζει, μέσα από τους αγώνες μας, ότι οι ναζί δεν είναι αθώοι και ότι η θέση τους είναι μακριά από την κοινωνία των ανθρώπων, στη φυλακή και τη λήθη.

Να βροντοφωνάξουμε ότι οι δολοφόνοι του Παύλου, του Σαχζάντ, οι δράστες των δολοφονικών επιθέσεων στους Αιγύπτιους ψαράδες και το ΠΑΜΕ, των ρατσιστικών πογκρόμ και των θρασύδειλων επιθέσεων σε κοινωνικά ευάλωτους, πρέπει να καταδικαστούν οριστικά και αμετάκλητα, τόσο στο Δικαστήριο, όσο και στην συλλογική συνείδηση και την Ιστορία, από τον τελευταίο πυρηνάρχη μέχρι τον πρώτο φιρερίσκο μαζί με τα αποκρουστικά και εγκληματικά τάγματα εφόδου τους.

Στις 5μμ στο Κερατσίνι και σε άλλες πολλές ακόμα πόλεις της Ελλάδας, θα είμαστε εκεί, στη μεριά των ανθρώπων.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο