Γιατί προσχωρούμε στο ΜέΡΑ25 – Επιστολή προσχώρησης στο ΜέΡΑ25 ομάδας προερχόμενης από τους Οικολόγους Πράσινους

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
05 Μάι, 2018

Το DiEM25-ΜέΡΑ25 έχει από τις βασικές προτεραιότητές του την Πράσινη Μετάβαση και δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστους όσες και όσους από εμάς επιθυμούμε να προωθήσουμε τα προτάγματα της Πολιτικής Οικολογίας, όπως της προστασίας του φυσικού και πολιτισμικού πλούτου, της προστασίας των κοινών αγαθών, της βιώσιμης ανάπτυξης, της πολυπολιτισμικής κοινωνίας, της κοινωνικής ασφάλειας του πολίτη, την εκπαίδευση ελεύθερων και ίσων πολιτών, του λαϊκού χαρακτήρα του κράτους, της τοπικότητας, των δικαιωμάτων των ζώων αλλά και την ενδυνάμωση της σχέσης της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας με τις μορφές της άμεσης δημοκρατίας όπως και την προοπτική μιας δημοκρατικής και ομοσπονδιακής Ευρώπης.

Η αλληλεπίδραση αυτής της πολιτικής με τη δράση των οικολογικών, πράσινων κινημάτων είναι για εμάς μια απαραίτητη προϋπόθεση.

Η πολιτική των μνημονίων απέτυχε: κατασχέσεις και πλειστηριασμοί είναι συχνό φαινόμενο, η εξόντωση του επιχειρείν με τους συντελεστές φορολόγησης και τις ασφαλιστικές εισφορές συνεχίζεται. Όπως και η γενική έκρηξη της φτώχειας, που δεν σταμάτησε να οδηγεί σε αυτοκτονίες. Η ανάπτυξη αργεί και θα αργήσει ακόμη περισσότερο όσο συνεχίζεται αυτή η πολιτική, που με επιδοματικές λογικές προσπαθεί να σταθεί.

Τα ψέματα της κυβέρνησης πρέπει να τελειώσουν. Δεν μπορεί να βαφτίζεται το επόμενο μνημόνιο ως εποπτικό ή ως νέα διευθέτηση ή μεταμνημονιακή συμφωνία. Για να φύγει η επιτήρηση και η λιτότητα χρειάζονται επενδύσεις και κούρεμα χρέους.

Στα θύματα της πολιτικής του οικονομικού στραγγαλισμού της ελληνικής κοινωνίας, το περιβάλλον είναι από τα πρώτα. Δεν θα μπορούσαμε παρά να συμπαραταχθούμε με όσους και όσες αντιτίθεται σε αυτή την καταστροφική πολιτική λιτότητας αλλά και στηρίζουν τις πράσινες πολιτικές. Αυτοί είναι οι λόγοι που προσχωρούμε στο ΜέΡΑ25.

Υπογράφοντες – Ιδιότητες

ΔΩΡΑ ΞΕΝΙΚΟΥ – ιδρυτικό μέλος των Οικολόγων Πράσινων (ΟΠ)

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΤΣΙΚΟΣ – πρώην μέλος του Πανελ.Συμβουλίου των ΟΠ, συντονιστής οργανωτικής επιτροπής του Συμβουλίου, πρώην συντονιστής τοπικής Λάρισας

ΠΑΠΑΠΟΛΥΜΕΡΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΣ – ιδρυτικό μέλος των ΟΠ, δημοσιογράφος για τα αγροτικά

ΠΑΤΣΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ – πρώην μέλος της Παναττικής Γραμματείας των ΟΠ

ΠΑΤΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – τέως υποψήφιος βουλευτής των ΟΠ από την Ηλεία

ΤΕΓΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ – πρώην μέλος Νοτίων Προαστίων

ΧΟΡΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ – πρώην μέλος Νοτίων Προαστίων

ΧΟΡΤΗ ΚΑΙΤΗ – πρώην μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου των ΟΠ, συντονίστρια των Νοτίων Προαστίων, ιδρυτικό μέλος του αυτοδιαχειριζόμενου αγρού στο Ελληνικό και μέλος της Επιτροπής Αγώνα Μητροπολιτικού Πάρκου Ελληνικού

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο