Επίσκεψη Τομέα Εξωτερικών και Άμυνας στο 700ΣΕ

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
25 Νοέ, 2021

Την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη αντιπροσωπείας του Τομέα Εξωτερικών και Άμυνας στα εγκαταστάσεις του 700 Στρατιωτικού Εργοστασίου στη Δραπετσώνα. Μας υποδέχθηκε η διοίκηση του εργοστασίου και μας παρουσιάστηκε η αποστολή και το έργο της Μονάδας που είναι η παραγωγή στολών και υποδημάτων για το προσωπικό και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. Στη συνέχεια ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους εργασίας του εργοστασίου και συνάντηση με το εκεί εργαζόμενο προσωπικό.

Επίσης συναντηθήκαμε και με εκπροσώπους του εργαζόμενου στρατιωτικού προσωπικού, μέλη της Ένωσης Στρατιωτικών Πειραιά, και πολιτικού προσωπικού μέλους του ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Πολιτικών Υπαλλήλων (ΠΕΠΥ) /ΥΕΘΑ/ΓΕΣ της Μονάδας, και συζητήσαμε για τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζομένους. Μας ενημέρωσαν ότι δεν υπάρχει σε καθημερινή βάση στρατιωτικός γιατρός στο ιατρείο της Μονάδας, το οποίο στελεχώνεται συνήθως από έναν ή δύο στρατεύσιμους χωρίς ιδιαίτερη εμπειρία και μία νοσηλεύτρια, οι οποίοι καλούνται να εξυπηρετήσουν τον μεγάλο αριθμό εργαζομένων στο εργοστάσιο (στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό), που δουλεύουν πάνω σε μηχανές ραφής και υπόδησης και να παρεμβαίνουν σε περιπτώσεις εργατικών ατυχημάτων, όποτε αυτά συμβούν.
Επιπρόσθετα είναι φανερή η ανάγκη βελτίωσης των εγκαταστάσεων υποδομής του εργοστασίου που θα εξασφαλίσουν αποδοτικότερες συνθήκες εργασίας του προσωπικού.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο