Εναντιωνόμαστε στον ταξικό, δικαστικό και αυταρχικό πόλεμο που έχει ξεσπάσει έναντι των κατοίκων στις Κυκλάδες

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
07 Ιούν, 2022

Το Πρωτοδικείο Σύρου με μια πρωτοφανή απόφασή του προβλέπει 5.000 ευρώ πρόστιμο και ένα μήνα φυλάκιση για κάθε μελλοντική συμμετοχή των διαμαρτυρόμενων κατοίκων στην Τήνο που μπλόκαραν το λιμάνι και τους δρόμους της Τήνου πέρυσι ώστε να μην εγκατασταθούν τα αιολικά.

Η απόφαση αυτή της δικαιοσύνης είναι αδιανόητη και αντιδημοκρατική, καθώς ποινικοποιεί εκ των προτέρων κάθε αγώνα και διεκδίκηση των κατοίκων για τον τόπο τους, ενώ προσπαθεί να τους τρομοκρατήσει και να τους φιμώσει.

Ο πόλεμος αυτός ο ταξικός, ο δικαστικός και ο αυταρχικός, που έχει ξεσπάσει σε βάρος των κατοίκων στις Κυκλάδες (Τήνος, Άνδρος και Σύρος με το Νεώριο της ΟΝΕΞ της Αμερικανικής Πρεσβείας κλπ.), με το κράτος, την εξουσία και τους θεσμούς να διεκπεραιώνουν τις «δουλίτσες» των κρατικοδίαιτων, παρασιτικών ολιγαρχών, ενάντια στο περιβάλλον, τις τοπικές κοινωνίες και τους ίδιους τους κατοίκους, είναι εξοργιστικός.

Ο φερόμενος ως τουριστικός «παράδεισος» της χώρας, έχει μετατραπεί σε μια ακραία κατασταλτική και αντιδημοκρατική «κόλαση» για τις τοπικές κοινωνίες με τις «ευλογίες» δυστυχώς και της αστικής δικαιοσύνης, αλλά και φυσικά της Μητσοτάκης Α.Ε. και σύσσωμου του μνημονιακού τόξου, που ομνύει στις μνημονιακού τύπου δήθεν επενδύσεις που ερημοποιούν, μολύνουν και αποψιλώνουν το περιβάλλον και τη χώρα, τη στιγμή που επιβάλλουν συνθήκες ακραίας εργασιακής εκμετάλλευσης στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες.

Καταγγέλλουμε την απόφαση του Πρωτοδικείου Σύρου που ευθυγραμμίστηκε πλήρως με τις απαιτήσεις της εταιρείας επιβάλλοντας στους 71 κατοίκους πρόστιμο ύψους περί τις 5.000 ευρώ, αλλά και την προληπτική, κατασταλτική δικαιοσύνη που καταπατά βάναυσα το δικαίωμα των πολιτών να διαμαρτύρονται για τις ζωές, το περιβάλλον και τον τόπο τους.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους αγωνιζόμενους ανθρώπους των νησιών μας.

Θα νικήσουμε!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο