Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την άγρια τρανσφοβικη επίθεση που δέχθηκε τρανς άτομο στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
03 Απρ, 2023

Στο Τμήμα Επιστημών και Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, ομάδα ατόμων ξυλοκόπησε και έβαψε με μπογιά τρανς φοιτητ@. Το περιστατικό αυτό που έγινε πριν δύο εβδομάδες και γνωστοποιήθηκε σήμερα, δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Είναι μια σκληρή πραγματικότητα για την ζωή των τρανς ατόμων. Περιστατικά που τις περισσότερες φορές δεν μαθαίνονται διότι τα θύματα φοβούνται να μιλήσουν καθώς ξέρουν ότι δεν υπάρχει κανένα μέτρο προστασίας για αυτά.

Οι εκκλήσεις της τρανς κοινότητας για ενημέρωση γύρω από τα τρανς ζητήματα και ενίσχυση μέτρων προστασίας για τα τρανς άτομα δεν έχουν εισακουστεί, από καμιά Κυβέρνηση, με αποτέλεσμα τα τρανς άτομα τις περισσότερες φορές, όχι μόνο αποκλείονται από την εκπαίδευση ή χώρους εργασίας, αλλά πολλές φορές τρανς άτομα να διώχνονται και από την ίδια τους την οικογένεια.

Ως Τομέας Ισότητας Φύλου & ΛΟΑΤΚΙ+ και Νεολαία του ΜέΡΑ25, εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την άγρια τρανσφοβικη επίθεση που δέχθηκε τρανς άτομο στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας. Ζητάμε από την Υπουργό Παιδείας να πάρει θέση για το συγκεκριμένο περιστατικό και να μεριμνήσει σε συνεργασία με ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις, για την σωστή ενημέρωση τόσο για τα τρανς, όσο και τα ΛΟΑΤΚΙ+ ζητήματα σε εκπαιδευτικούς, μαθητ@, φοιτητ@ και γονείς. Απαιτούμε από την Κυβέρνηση να προχωρήσει σε μέτρα προστασίας των τρανς ατόμων. Την εισαγωγή σεξουαλικής αγωγής σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και την υποχρεωτική παρακολούθηση του.

Δε θα επιτρέψουμε να συμβαίνουν αυτά τα περιστατικά, πόσο μάλλον μέσα σε Πανεπιστήμιο!
Όλ@ έχουμε το ίδιο δικαίωμα στην εκπαίδευση!
Οι χώροι εκπαίδευσης πρέπει να είναι ασφαλής για όλ@!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο