Εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη: Για μια Αγωνιστική Συστράτευση της Αριστεράς και των Κινημάτων

Δραστηριότητα
03 Απρ, 2023

Το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη διοργανώνει ανοιχτή πολιτική εκδήλωση – συζήτηση, την Πέμπτη 6 Απριλίου, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης (Αίθουσα Μ. Αναγνωστάκης), στις 7:00μμ.

Ομιλητές:

– Μιχάλης Κριθαρίδης,
Μέλος Πολιτικής Γραμματείας ΜέΡΑ25

– Χρήστος Λάσκος,
Ανένταχτος

– Μαριάνα Τσίχλη,
Γραμματέας Λαϊκής Ενότητας – Ανυπότακτη Αριστερά

Απευθύνουμε κάλεσμα συστράτευσης σε όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς, των περιβαλλοντικών και φεμινιστικών κινημάτων, σε όσους και όσες επέλεξαν άλλους φορείς, άλλα μέσα ή/και άλλες μορφές οργάνωσης για να εναντιωθούν στις πολλαπλές κρίσεις και επιθέσεις των τελευταίων ετών. Με αυτοτέλεια κάθε δύναμης, ισοτιμία, με επίγνωση και σεβασμό στις διαφωνίες μας, με επιμονή στους κοινούς τόπους. Απέναντι στη συστράτευση όλων των μηχανισμών της εξουσίας, στην ενότητα όλων των μνημονιακών δυνάμεων γύρω από το κοινό «πρόγραμμα» επίθεσης στα συμφέροντα του λαού και της νεολαίας, είναι ανάγκη να αντιτάξουμε τη δική μας ενότητα.

Για να έχουν φωνή τα κινήματα και οι αγώνες της κοινωνίας, για να αποκτήσει ο λαός νέα εμπιστοσύνη στη δύναμή του. Για να βάλουμε φραγμό σε αυτοδύναμες, ή ισχυρές μνημονιακές κυβερνήσεις συνεργασίας. Για την ισχυρή κοινωνική και πολιτική αντιπολίτευση που έχουμε ανάγκη, όποια κυβέρνηση κι αν βγει μετά τις εκλογές. Στόχος όλων μας είναι η πρώτη φορά ρήξη με τις καθεστωτικές δυνάμεις εντός και εκτός της χώρας μας, που έχουν φυλακίσει τον λαό μας στην ανέχεια και σε ένα δυστοπικό μέλλον.

Για μια Αγωνιστική Συστράτευση της Αριστεράς και των Κινημάτων.
Γιατί όλα μπορούν να είναι αλλιώς.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο