«Είμαστε οι μόνοι που μπορούν να ρίξουν τις μάσκες τους» – Συγκέντρωση στη Λάρισα

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25, Δραστηριότητα, Προς τις 9 Ιουνίου...
23 Μάι, 2024

Με μαζική συμμετοχή πολιτών της Λάρισας πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ενωτικής πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά το βράδυ της Πέμπτης 23 Μάϊου στην Πλατεία Ταχυδρομείου.

Οι υποψήφιοι/ες ευρωβουλευτές και ευρωβουλεύτριες  Γιάνης Βαρουφάκης, Ηρώ Διώτη, Δημήτρης Ιωακειμίδης (JoDi), Φαίη Τζανετουλάκου και Κλέων Γρηγοριάδης μίλησαν για την καταστροφική πολιτική της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο Παλαιστινιακό, στο μεταναστευτικό αλλά και στην υποστήριξη των αγροτών του Θεσσαλικού κάμπου ειδικά μετά την καταστροφική επέλαση των τελευταίων πλημμυρών.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρθηκε ειδικά στη Νέα Αριστερά και την κυνική της θέση στο θέμα της ενεργειακής και γεωπολιτικής πολιτικής, καθώς είχαν ταχθεί υπέρ του αγωγού East Med και τώρα παρουσιάζονται ως οικολόγοι.

Για το Παλαιστινιακό, έκανε αναφορά στο σκληρό αγώνα που δίνουν οι Εβραίοι συνοδοιπόροι μας, όπως αυτοί της Εβραϊκής Φωνής για την Ειρήνη, που διώκονται στη Γερμανία λόγω της στάσης τους υπέρ των Παλαιστινίων.

«Την 9η Ιουνίου έχουμε μια ευκαιρία, όλους αυτούς που θεωρούν τη νίκη τους δεδομένη, να τους ενοχλήσουμε, βάζοντας στην Ευρωβουλή το μόνο κόμμα που αποδεδειγμένα μπορεί να ρίξει τις μάσκες τους» είπε μεταξύ άλλων.

Ηρώ Διώτη

«Οι αποφάσεις για την αγροτική πολιτική σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι καταστροφικές γιατί ο μόνος γνώμονας που τίθεται, είναι αυτός του κέρδους των λίγων. Οι συνέπειες αυτών των πρακτικών έχουν καταστροφικά αποτελέσματα για τους μικρούς παραγωγούς και το περιβάλλον στη Θεσσαλία και όλη την Ελλάδα».

Δημήτρης Ιωακειμίδης (JoDi)

«Λέμε όχι σε μια Ευρώπη που έχει θυσιάσει τη δημοκρατία για να κρατήσει όρθιους τους λίγους και ισχυρούς. Μια Ευρώπη που επιμένει να εγκαταλείπει τους μετανάστες και να αδιαφορεί για τη γενοκτονία των Παλαιστινίων».

Φαίη Τζανετουλάκου

«Ο Βόλος και η Θεσσαλία μαζεύουν ακόμα τα κομμάτια τους γιατί έχουν παρατηθεί στην τύχη τους από την κυβέρνηση».

Κλέων Γρηγοριάδης

«Είμαι Παλαιστίνιος και Πακιστανός, Φιλιππινέζος και Υποσαχάριος Αφρικανός που μαζεύει φράουλες στη Μανωλάδα. Είμαι με όλους τους ανθρώπους που καταδυναστεύονται σε αυτή τη χώρα. Θέλω να μπορώ να πω, όταν με ρωτήσουν τα παιδιά και τα εγγόνια μου «Εσύ τι έκανες όταν κατέστρεψαν τη χώρα μας;» ότι πάλεψα, προσπάθησα και, ίσως, ποιος ξέρει, ότι τους απέτρεψα».

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο