Έφοδος αστυνομικών σε σπίτι φοιτήτριας στο Ρέθυμνο – Η τρομοκρατία δεν θα περάσει

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
27 Απρ, 2024

Καταγγέλλουμε την αδιανόητη επιχείρηση της αστυνομίας στο Ρέθυμνο που πραγματοποίησε έφοδο εχθές σε σπίτι αγωνίστριας φοιτήτριας με την αιτιολογία ότι πραγματοποιούν έρευνες «για να βρεθεί ποιος ευθύνεται για κάποια συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης που γράφτηκαν στην πόλη του Ρεθύμνου»!

Η αστυνομία έστησε κυνήγι μαγισσών και επιχείρηση τρομοκρατίας φοιτητών και φοιτητριών στην πόλη, με σκοπό να καμφθούν οι φωνές αλληλεγγύης στο δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης και οι αγώνες για να σταματήσει η γενοκτονία και ο πόλεμος. Είναι δε προκλητικό ότι πραγματοποιούνται έφοδοι σε σπίτια φοιτητών με μόνο στοιχείο ότι είναι “ύποπτοι” ως συνδικαλιστές φοιτητές στην πόλη.

Συγκεντρώνονται στην Ευρώπη πολλά ανησυχητικά δείγματα γραφής από πλευράς των κυβερνήσεων που για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις του πολεμοχαρούς ΝΑΤΟ φιμώνουν τους πολίτες και παραβιάζουν ελευθερίες. Το ίδιο συνέβη στη Γερμανία με την έκδοση απαγόρευσης εισόδου στο Γιάνη Βαρουφάκη και άλλους πανεπιστημιακούς, αλλά και με τη σύλληψη μέλους του Diem. Το ίδιο και στη Γαλλία με την ποινική έρευνα σε βάρος υποψήφιας ευρωβουλεύτριας της Ανυπότακτης Γαλλίας.

Οι εικόνες άγριας καταστολής των καταλήψεων και διαδηλώσεων στα πανεπιστημιακά campus των ΗΠΑ, αποτυπώνουν τους στόχους της κυβέρνησης και των προθύμων συμμάχων της και για τα δικά μας πανεπιστήμια. Όμως, το δίκιο δεν μπορεί να πνιγεί με την αστυνομική βία.

Στηρίζουμε τους φοιτητές και τις φοιτήτριες που αντιμετωπίζουν την αστυνομική αυθαιρεσία. Δεν είναι τυχαία αυτή η κίνηση σε μια περίοδο που η κυβέρνηση έχει επιστρατεύσει ακραία μέσα καταστολής, όπως η αστυνομική βία, οι σκευωρίες και τα πειθαρχικά για να κάμψει τον αγώνα της νεολαίας στα πανεπιστήμια.

Η λογοκρισία και η ποινικοποίηση της αλληλεγγύης στη Παλαιστίνη δεν θα περάσουν! Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να σταματήσει η γενοκτονία.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο