€20.000.000: Ένα ενημερωτικό κονδύλι που αγόρασε σιωπή;

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
12 Ιούν, 2020

Κάθε καινούργια πληροφορία που αναδύεται αργά και επιλεκτικά για την κυβερνητική ενημερωτική καμπάνια των 20.000.000 απλά επιβεβαιώνει τους χειρότερους φόβους όσων από την αρχή είχαν εκφράσει εύλογες ανησυχίες για το τι ακριβώς αγόρασε αυτό το ποσό.

Αυτή την εβδομάδα, δόθηκε στη δημοσιότητα μια λίστα των Μέσων που έγιναν αποδέκτες του κονδυλίου. Μας έκανε σοφότερους μόνο ως προς το εξής: ότι η κυβέρνηση υπήρξε αρκετά γαλαντόμα ως προς την συμπερίληψη ανενεργών ιστοσελίδων, Μέσων που πολέμησαν με λύσσα τα μέτρα που πληρώθηκαν για να διαφημίσουν, και αποδεκτών που δεν πληρούν ούτε καν τις ελάχιστες αναγκαίες προδιαγραφές επαγγελματισμού. Ωστόσο φρόντισε εμφατικά να αποκλείσει όμιλο που ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση για πολύ συγκεκριμένες υποθέσεις που ακουμπάνε πρωτοκλασάτα στελέχη και πρωθυπουργικές επιλογές.

Τη βασική πληροφορία, δηλαδή το τι ακριβώς ποσό πήγε σε ποιο ακριβώς Μέσο και γιατί, ο αρμόδιος Υπουργός κύριος Πέτσας την έχει παραπέμψει στο άδηλο μέλλον, όταν δηλαδή ένας πλήρως εξαρτημένος από το κρατικό χρήμα Τύπος, θα έχει πλήρως εκπαιδευτεί να μη θέσει καν το ερώτημα.

Ως ΜέΡΑ25 πιστεύουμε ότι η διπλή Κρίση Αξιοπιστίας και Βιωσιμότητας που βίωνε ο Τύπος και η Ενημέρωση και μετατράπηκε σε Κρίση Επιβίωσης λόγω του κορωνοϊού, είναι ένα πρόβλημα που κατατρώει τον ίδιο τον πυρήνα της Δημοκρατίας, και ως εκ τούτου απαιτεί λύσεις που υπερβαίνουν τη διάρκεια ζωής μιας οποιασδήποτε κυβέρνησης. Μέχρι τότε, το λιγότερο που έχουν να κάνουν, κυβέρνηση και Τύπος, είναι να τηρούν ευλαβικά τα όρια των καθηκόντων τους, και να μην υποκαθιστούν ο ένας το ρόλο του άλλου, δυναμιτίζοντας τη θεσμική τους αποστολή.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο