Στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και λέμε όχι στο ξεπούλημα!

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
12 Ιούν, 2020

Ο κ.Μητσοτάκης και ο κ.Χατζηδάκης μας μίλησαν πρόσφατα για την ηλεκτροκίνηση και για τις μεγάλες ευκαιρίες ανάπτυξης που προσφέρουν στην εθνική οικονομία.

Ας μιλήσουμε για την ηλεκτροκίνηση, αλλά από τη σκοπιά και της παραγωγής, όχι μόνο της κατανάλωσης. Για την κατασκευή μπαταριών των ηλεκτρικών αυτοκινήτων χρειάζονται -εκτός των άλλων- νικέλιο και κοβάλτιο. Γι’ αυτό η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρει σε έκθεσή της ότι το νικέλιο και το κοβάλτιο είναι το πετρέλαιο και το αέριο του μέλλοντος. Αυτά τα μέταλλα υπάρχουν στα κοιτάσματα που εκμεταλλεύεται η ΛΑΡΚΟ. Η ΛΑΡΚΟ, την οποία απαξιώνει συστηματικά ο κ.Χατζηδάκης.

Η κυβέρνηση δίνει 100 εκατομμύρια ευρώ για αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, εισαγόμενων από τις αυτοκινητοβιομηχανίες της Κεντρικής Ευρώπης, αυξάνοντας με αυτό τον τρόπο το εμπορικό έλλειμμα. Με λιγότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ θα κατασκευαζόταν εγκατάσταση υδρομεταλλουργίας στη ΛΑΡΚΟ, ώστε να εξάγει νικέλιο και κοβάλτιο στις αυτοκινητοβιομηχανίες της Κεντρικής Ευρώπης, δημιουργώντας εμπορικό πλεόνασμα αντί για έλλειμμα. Η σχετική μελέτη υπάρχει στα συρτάρια των υπουργών από το 2007.

Αν πραγματικά ενδιαφερόταν η κυβέρνηση για την εθνική οικονομία θα στήριζε τη ΛΑΡΚΟ. Θα επένδυε στη μείωση του ενεργειακού της κόστους μέσω πράσινων επενδύσεων από τα ευρωπαϊκά ταμεία. Θα αξιοποιούσε την τεχνογνωσία που παράγεται στα ελληνικά πανεπιστήμια. Θα φρόντιζε τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ που δίνουν τη ζωή τους για την εταιρεία σε δύσκολες συνθήκες.

Η κυβέρνηση όμως επιλέγει να την ξεπουλήσει. Προτιμά να εξυπηρετήσει κάποιους ολιγάρχες, χαρίζοντάς τους τον εθνικό πλούτο. Προτιμά να αδιαφορεί για τους εργαζόμενους. Εξάλλου, πρόκειται για μια κυβέρνηση που δε διστάζει να ιδιωτικοποιήσει ακόμα και το νερό.

Εμείς δεν θα το δεχτούμε. Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Το Σάββατο 13/6, ώρα 10 πμ στην Ομόνοια και ώρα 11 πμ στο Σύνταγμα, θα είμαστε εκεί! Στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και λέμε όχι στο ξεπούλημα!

Τομέας Βιομηχανίας και Τομέας Εργασίας ΜέΡΑ25

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο