Ε. Μ. Έντμαν: Το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη καταδικάζει την απροκάλυπτη βία της αστυνομίας ενάντια στη νεολαία και τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
28 Μάι, 2023

Δεν μπόρεσε να αντισταθεί στα βίαια ένστικτα της η Ελληνική Αστυνομία μπροστά στον συνδυασμό νεολαίας, πανεπιστημίου και ΛΟΑΤΚΙ.

Κατά τη διάρκεια του πάρτι με το οποίο έκλεισε το 7ο αυτοργανωμένο Thessaloniki Pride, η ΕΛ.ΑΣ. έκανε ρίψη δακρυγόνων χωρια καμια αφορμή – όπως είχε κάνει και πέρσι τον Σεπτέμβριο σε χιλιάδες φοιτητές που παρευρέθηκαν σε συναυλία στο ΑΠΘ.

Ύστερα από το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου, είναι ξεκάθαρο ότι η αστυνομία εξέλαβε το αποτέλεσμα ως επικροτηση της καταστολής και της βίας και ετοιμάζεται για μια τετραετία εντατικοποιησης των ήδη βάρβαρων πρακτικών της. Το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη καταδικάζει την απροκάλυπτη βία της αστυνομίας ενάντια στη νεολαία γενικότερα και τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα πιο συγκεκριμένα. Αυτό το περιστατικό ενισχύει το πείσμα μας να ξαναβαλουμε στη Βουλή το μόνο κόμμα που δεν ψήφισε την επιδότηση των 600 ευρώ που δόθηκε στο αστυνομικό σώμα τη μέρα μετά τη δολοφονία του Ρομά συμπολίτη μας Κώστα Φραγκούλη, καθώς και το μόνο κόμμα που στηρίζει τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα ξεκάθαρα και χωρίς ενδοιασμούς.

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη, Έρικ Μιλτιάδη Έντμαν

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο