Δημήτρης Καλτσώνης, καθηγητής Παντείου: Στην ΑΣΟΕΕ μια υπόθεση κοινού ποινικού δικαίου εργαλειοποιείται από την κυβέρνηση για αλλότριους σκοπούς

Συνεντεύξεις - videos
14 Ιαν, 2022

Την εργαλειοποίηση της υπόθεσης ξυλοδαρμού του καθηγητή της ΑΣΟΕΕ εκ μέρους της κυβέρνησης για την εξυπηρέτηση της δικής της ατζέντας καταγγέλλει στο Στίγμα της ΜέΡΑς ο καθηγητής του Πάντειου Πανεπιστημίου, Δημήτρης Καλτσώνης:

Τις τελευταίες μέρες είμαστε όλοι μάρτυρες μιας καλά συγκροτημένης άσκησης αποπροσανατολιστικής προπαγάνδας που εκπορεύεται από την κυβέρνηση και μεγάλο μέρος των κυρίαρχων μέσων μαζικής ενημέρωσης. Ενώ δηλαδή κατά τα φαινόμενα φαίνεται ότι έχουμε να κάνουμε με μια υπόθεση κοινού ποινικού δικαίου, η κυβέρνηση την εκμεταλλεύεται ξεδιάντροπα προκειμένου να προωθήσει αλλότριους στόχους, όπως η πανεπιστημιακή αστυνομία, η ιδιωτικοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, κλπ.

Να επισημάνουμε ότι παρά τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης για την αυξημένη ανομία στα πανεπιστήμια, δεν υπάρχει καμία μελέτη που να αναδεικνύει κάτι τέτοιο, αντίθετα υπάρχουν μελέτες που καταδεικνύουν ότι είναι μικρότερη στα πανεπιστήμια απ’ ότι σε άλλους κοινωνικούς χώρους.

Επίσης, σε περιπτώσεις που έχουμε τη διάπραξη εγκλημάτων σε πανεπιστημιακό χώρο, η αστυνομία έχει στα χέρια της όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να παρέμβει, τα οποία μάλιστα τα είχε ήδη πριν καν καταργηθεί ο νόμος για το πανεπιστημιακό άσυλο.

Άρα το βασικότερο επιχείρημα της κυβέρνησης ότι η πανεπιστημιακή αστυνομία στοχεύει στη δίωξη του εγκλήματος δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Σε κανένα τριτοβάθμιο ίδρυμα σε ολόκληρη την Ευρώπη δεν υπάρχει πανεπιστημιακή αστυνομία. Στην μοναδική χώρα που υπάρχει αντίστοιχο σώμα, είναι η Τουρκία του Ερντογάν.

Η ουσία όλης της υπόθεσης είναι ότι μέσω όλων αυτών των μεθοδεύσεων η κυβέρνηση προωθεί περαιτέρω την απαξίωση των δημόσιων πανεπιστημίων ώστε παράλληλα να μπορέσει να προωθήσει και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο