Δίκη Χ.Α. : Μια προκλητική Εισαγγελική Πρόταση

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
19 Δεκ, 2019

Εμβρόντητοι παρακολουθήσαμε εχθές την πρόταση της Εισαγγελέα για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Η κ. Εισαγγελέας ως “εισαγγελέας υπεράσπισης” υιοθέτησε σχεδόν όλους τους ισχυρισμούς της Χρυσής Αυγής και πρότεινε την απαλλαγή των κατηγορουμένων, τόσο για την εγκληματική οργάνωση, όσο και για τη συμμετοχή τους στα εγκλήματα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και των δολοφονικών επιθέσεων σε μέλη του ΠΑΜΕ και στους Αιγύπτιους ψαράδες.

Με ένα πρωτοφανές ξέπλυμα της νεοναζιστικής οργάνωσης υιοθετήθηκε η άποψη ότι ο Ρουπακιάς λειτουργούσε αυτόκλητα, και οι επιθέσεις στο ΠΑΜΕ και στους αλιεργάτες, δεν ήταν δολοφονικές (αλλά μικρότερης ποινικής απαξίας) και σε κάθε περίπτωση δεν ήταν οργανωμένες και υποκινούμενες από την Χρυσή Αυγή.

Επιπλέον η κ. Εισαγγελέας έκανε λόγο για μια Χρυσή Αυγή που δεν ασπάζεται τον ναζισμό, αγνοώντας επιδεικτικά το καταστατικό και τις πρακτικές της οργάνωσης, και εμμένοντας απλώς στη ιδρυτική της διακήρυξη που έχει κατατεθεί στον Άρειο Πάγο.

Ούτε η υπερασπιστική γραμμή των χρυσαυγιτών δεν έκανε τόσα λογικά άλματα και δεν κατέληγε σε τόσο προκλητικά επιχειρήματα και ισχυρισμούς.

Φυσικά η πρόταση προκάλεσε την αντίδραση τόσο του κόσμου που βρισκόταν στην αίθουσα του δικαστηρίου, όσο και της μητέρας του Παύλου Φύσσα, Μάγδας Φύσσα που δικαίως έκανε λόγο για ένα “ξαναμαχαίρωμα” του Παύλου με την συγκεκριμένη εισαγγελική πρόταση.

Ας ελπίσουμε η έδρα του δικαστηρίου να μην υιοθετήσει την εισαγγελική πρόταση η οποία είναι καταφανώς εξοργιστική και εγκληματεί ξανά σε βάρος των θυμάτων της.

Η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική οργάνωση που ασπάζεται τον ναζισμό και ως τέτοια πρέπει να κριθεί και να καταδικαστεί για όλα τα εγκλήματά της σε βάρος του Παύλου Φύσσα, σε βάρος των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, σε βάρος των Αιγύπτιων ψαράδων, σε βάρος όλων εκείνων των κατατρεγμένων που εγκλημάτησε, και τελικά σε βάρος της ίδιας της κοινωνίας.

Δεν υπάρχει πιο σαφής ορισμός μιας δομημένης εγκληματικής οργάνωσης, με σαφή ιεραρχία, με οργανωμένες δράσεις, με κοινές συνομιλίες, με καθοδήγηση, με κοινό ταμείο, με γνώση, υπόθαλψη και στήριξη όλων αυτών των εγκλημάτων. Και ως εκ τούτου τα εγκλήματα αυτά δεν πρέπει να μείνουν ατιμώρητα. Τα θύματα, οι οικογένειες τους και η κοινωνία αποζητά δικαίωση, η οποία αναμένουμε να γίνει πράξη στις επόμενες συνεδριάσεις του δικαστηρίου.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο