Δικαίωση για τον Ζακ – Συγκέντρωση στο Εφετείο 10/7

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
09 Ιούλ, 2024

Η απόφαση του Εφετείου στη δίκη για την δολοφονία του Ζακ αναμένεται αύριο Τετάρτη 10 Ιουλίου.

Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ξεκίνησε η δικαστική διαδικασία για τη δικαίωση του Ζακ, με την οικογένεια του να παλεύει όλο αυτό το διάστημα για την απόδοση ευθυνών στους δολοφόνους του. Ο Ζακ δολοφονήθηκε το 2018 στο κέντρο της Αθήνας μέρα μεσημέρι από νοικοκυραίους με την κάλυψη της ΕΛΑΣ. Κι όλον αυτόν τον καιρό συνεχίζεται να δολοφονείται ξανά και ξανά κάθε φορά που οι υποστηρικτές των δολοφόνων του προσπαθούν να τους συγκαλύψουν, με τον συνήγορο του μεσίτη στην τελευταία δικάσιμο να αγορεύει για σχεδόν επτά ώρες, ώστε να καταστήσει ανέφικτη την έκδοση της απόφασης.

Η δικαιοσύνη, η οποία απήλλαξε τους αστυνομικούς που συνέπραξαν στη δολοφονία, θα πρέπει να αποδείξει αν είναι όντως ανεξάρτητη και αμερόληπτη και να αποδώσει τις ευθύνες που αναλογούν στους δολοφόνους του Ζακ. Θα πρέπει η δικαιοσύνη με την απόφαση που θα πάρει να δείξει ότι νοιάζεται για την πραγματική δικαίωση του Ζακ και την τιμωρία των δολοφόνων του και να μην κλείσει για άλλη μια φορά το μάτι στην ανοχή, στη βία, σε δολοφονίες και εκφοβισμούς.

Η δίκη πλέον φτάνει στο τέλος της. Ήρθε η ώρα ο αγώνας που έχουν δώσει η οικογένεια του Ζακ και ο αλληλέγγυος κόσμος να φέρει την τελική δικαίωση. Για τον λόγο αυτό πρέπει να είμαστε όλ@ στο Εφετείο.

Ως Τομέας Ισότητας Φύλου & ΛΟΑΤΚΙ+ του ΜέΡΑ25, στεκόμαστε αλληλέγγυ@ δίπλα στην οικογένεια του Ζακ. Απαιτούμε να αποδοθεί δικαιοσύνη και να πληρώσουν όσοι είναι υπεύθυνοι για τη δολοφονία του. Στηρίζουμε το κάλεσμα και βρισκόμαστε την Τετάρτη 10 Ιουλίου το πρωί, στις 09:00, στο Εφετείο Αθηνών, αίθουσα Δ120Γ και στη συνέχεια το απόγευμα —ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της απόφασης— στηρίζουμε το κάλεσμα από συλλογικότητες και βρισκόμαστε στην οδό Γλάδστωνος, στις 19:00.

Αγωνιζόμαστε μέχρι τέλους, ώστε να υπάρξει πραγματική δικαίωση για την/τον Zackie/Ζακ.

Τομέας Ισότητας Φύλου και ΛΟΑΤΚΙ+

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο