Απαράδεκτη μεθόδευση στην υπόθεση του Βασίλη Μάγγου

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
09 Ιούλ, 2024

Σε μια απροειδοποίητη και αιφνιδιαστική κίνηση προχώρησε ο Ανακριτής Πλημμελειοδικών Βόλου, αφού όρισε την υπόθεση του βασανισμού και του θανάτου του Βασίλη Μάγγου, στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου, κ. Παπαϊωάννου.

Ο κ. Παπαϊωάννου ήταν ο εισαγγελέας που στο πρώτο στάδιο της δίκης είχε παραπέμψει την υπόθεση στο Μονομελές, κατηγορώντας μόνο 3 αστυνομικούς και μόνο για πλημμελήματα.
Αν δεν υπήρχε ο τεράστιος αγώνας της οικογένειας του Βασίλη Μάγγου και του κινήματος υποστήριξης που έχει δημιουργηθεί στον Βόλο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, δεν θα υπήρχε η τελευταία εξέλιξη της απόφασης της δίκης για 6 κατηγορούμενους αστυνομικούς και μάλιστα για αξιόποινες κακουργηματικές πράξεις όπως κατά συρροή βασανισμό και επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Όπως επισημαίνει ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου σε δήλωσή του, η απομάκρυνση του εισαγγελέα κ. Παπαϊωάννου θα έπρεπε να είναι μονόδρομος. Με την επιστροφή του κ. Παπαϊωάννου στην υπόθεση, ανατρέπεται όλος ο προηγούμενος νομικός αγώνας από την οικογένεια του Βασίλη.

Ως ΜέΡΑ25 από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε πλάι στην οικογένεια του Βασίλη Μάγγου, καταγγέλλοντας τις δικαστικές μεθοδεύσεις προκειμένου να μην καταδικαστούν οι υπεύθυνοι, αλλά κυρίως στηρίζοντας τον αγώνα για τη δικαίωσή του ώστε να μπει ένα τέλος στην αστυνομική βία και στην κρατική αυθαιρεσία και καταστολή.

Ο αγώνας για τη δικαίωση του Βασίλη Μάγγου είναι ο αγώνας όλων μας αν δεν θέλουμε να ζούμε σε μια κοινωνία όπου οι κοινωνικές διεκδικήσεις θα αντιμετωπίζονται με ξυλοδαρμούς και θάνατο.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο