Διεθνισμός ή Αφανισμός: Ξεκινάει η Σύνοδος Κορυφής της Προοδευτικής Διεθνούς

Συνεντεύξεις - videos
17 Σεπ, 2020

Στις 18-20 Σεπτεμβρίου, η Προοδευτική Διεθνής θα πραγματοποιήσει την εναρκτήρια σύνοδό της, με τη συμμετοχή μελών από όλον τον πλανήτη για να αντιμετωπίσει το κεντρικό δίλημμα του καιρού μας: Διεθνισμός ή Αφανισμός;

Τον Μάιο του 2020, η Προοδευτική Διεθνής δημιουργήθηκε με την αποστολή να ενώσει, να οργανώσει και να κινητοποιήσει προοδευτικές δυνάμεις σε ένα κοινό μέτωπο.

Από τότε, αυτή η συμμαχία μεγάλωσε και συμπεριλαμβάνει ενώσεις, κόμματα και κινήματα που αντιπροσωπεύουν εκατομμύρια ανθρώπων ανά τον κόσμο, από την National Alliance of People’s Movements  στην Ινδία μέχρι το Congreso  de los Pueblos in Colombia και το κίνημα Democracy in Europe, το DiEM25.

Από κοινού, τα μέλη της Προοδευτικής Διεθνούς έχουμε εκκινήσει διεθνείς εκστρατείες για ζητήματα όπως η ακύρωση του χρέους στον παγκόσμιο νότο, έχουμε αναπτύξει ένα πολιτικό όραμα για την «Ανάκτηση του Κόσμου μετά τον Covid-19», κι έχουμε χτίσει ένα δίκτυο για τη μετάφραση και διάδοση κρίσιμων απόψεων που εξαιρούνται από τα κυρίαρχα media σε όλον τον κόσμο.

Η πανδημία του Covid-19 έχει αναβάλει τα σχέδια για τη σύγκληση του Συμβουλίου στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας. Αλλά η πανδημία έχει επίσης επιταχύνει τις κρίσεις σε δημοκρατία, κλίμα και οικονομική ανισότητα που καλούν τις προοδευτικές δυνάμεις αν τη γη να δράσουν γρήγορα και αποφασιστικά.

Γι’ αυτό η Προοδευτική Διεθνής συγκαλεί αυτή την κατεπείγουσα σύνοδο: για να χαρτογραφήσει την παρούσα κρίση, να διεκδικήσει το κοινό μας μέλλον, και να δυναμώσει το παγκόσμιο μέτωπο για να τα καταφέρει.

Πρόγραμμα

1. Ένα Προοδευτικό Όραμα για τον Μετα-Καπιταλισμό, ένας δημόσιος διάλογος με τον Γιάνη Βαρουφάκη, τον Vijay Prashad, την Ece Temelkuran, τον Nick Estes και την Lyn Ossome | 14:00 UTC

Ο ορίζοντας του μετα-καπιταλισμού έρχεται όλο και πιο κοντά – αλλά παραμένει να ξεκαθαριστεί αν η μετα-καπιταλιστική οικονομία θα είναι αυταρχική και ολιγαρχική ή δημοκρατική και κοινωνική. Ο Γιάνης Βαρουφάκης δίνει το εναρκτήριο λάκτισμα σε μια δημόσια συζήτηση για το πώς μπορούμε να κερδίσουμε τον αγώνα ενός μετα-καπιταλιστικού μέλλοντος.

2. Τα Χρόνια της Αποκατάστασης, ένας δημόσιος διάλογος με την Naomi Klein |16:00 UTC

Η πανδημία του Covid-19 έχει επιβάλλει περιορισμούς κυκλοφορίας σε όλον τον κόσμο. Πώς μπορούμε να χαράξουμε το νέο μονοπάτι στις ζωές μας ώστε να γιατρέψουμε τις βαθιές ρωγμές στις κοινωνίες μας; Συντροφεύστε την Naomi Klein και τα άλλα μέλη του Συμβουλίου της Προοδευτικής Διεθνούς στη συζήτηση για το πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε αυτήν την περίοδο για να επιδιορθώσουμε την υπάρχουσα κατάσταση σε πολλά μέτωπα: κλίμα, φυλή, οικονομία, υποδομές.

3. Διεθνισμός ή Αφανισμός, ένας δημόσιος διάλογος με τον Noam Chomsky | 18:00 UTC

Το Κεφάλαιο οργανώνεται. Οι δικοί μας αγώνες ενάντια στην αδικία και την καταπίεση πρέπει να είναι οι ίδιοι. Ο Noam Chomsky και άλλα μέλη του Συμβουλίου αποκαλύπτουν την υπαρξιακή απειλή που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα – και πώς η Προοδευτική Διεθνής μπορεί να την αποκρούσει.

4. Ανακτώντας τη Δημοκρατία στην Λατινική Αμερική, με οικοδεσπότες τους  Wiphalas Across the World, Luis Arce, Andrés Arauz, Alicia Castro κ.ά. | 20:00 UTC

Είμαστε μάρτυρες της κατάρρευσης των δημοκρατικών θεσμών σε όλη την Λατινική Αμερική και ανά τον κόσμο. Συντροφεύστε τους Luis Arce – υποψήφιο για την προεδρία της Βολιβίας, εκ μέρους του Movement Toward Socialism (MAS-IPSP) – Alicia Castro, Andrés Arauz, και Wiphalas Across the World στη συζήτηση για το πώς οι προοδευτικές δυνάμεις μάχονται για να ανακτήσουν την δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία στην Βολιβία και απ’ άκρου εις άκρον στη Λατινική Αμερική ενάντια στην αυξανόμενη ισχυρή τακτική της νομικής διαμάχης.

Για εγγραφές κάντε κλικ ΕΔΩ.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο