Διαχρονική απαξίωση και πλιάτσικο στην ΕΒΖ με ευθύνη όλων των μνημονιακών Κυβερνήσεων

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
02 Φεβ, 2023

Τα όσα δημοσιεύει σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών σχετικά με το πλιάτσικο στις εγκαταστάσεις της εγκαταλελειμμένης -άλλοτε κραταιάς- Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, επιβεβαιώνουν την διαχρονική ευθύνη όλων των μνημονιακών -και όχι μόνο- Κυβερνήσεων σε ένα ακόμα μεγάλο έγκλημα σε βάρος των συμφερόντων της χώρας, της παραγωγικής της δυνατότητας και του ελληνικού λαού.

Οι δήθεν «επενδυτές» τους οποίους περιέφερε η Μητσοτάκης Α.Ε. ως «σωτήρες» της ΕΒΖ, αποδεικνύονται εγκληματικοί πλιατσικολόγοι, όπως άλλωστε και συνολικά οι επιτελάρχες της Κυβέρνησης, με μοναδικό στόχο την περαιτέρω λεηλασία, την ερημοποίηση και την παντελή απαξίωση μιας ακόμα, άλλοτε πολύ ισχυρής, εξαγωγικής ελληνικής επιχείρησης, με το τραγικό αποτέλεσμα σήμερα να μην παράγεται ούτε ένας κόκκος ζάχαρης στις εγκαταστάσεις της.

Τα αποτελέσματα αυτά, όμως, δεν προσπάθησε καθ’ οιονδήποτε τρόπο να ανατρέψει ούτε η προηγούμενη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που τελικά ενστερνιζόμενη κι αυτή την μνημονιακή ιδιωτικομανία, άφησε την επιχείρηση στην τύχη της, ενώ δεν προχώρησε και σε καμία απόδοση ευθυνών για την προηγούμενη κακοδιαχείριση, με τον κ. Μητσοτάκη να έρχεται τώρα και μαζί με τον κ. Γεωργιάδη να προχωρούν στην χαριστική βολή, όπως συνέβη άλλωστε και στη ΛΑΡΚΟ και άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις.

Αναμένουμε από τις Αρχές και από όσους μας πλασάρουν τους διάφορους πλιατσικολόγους ως «επενδυτές» να δώσουν εξηγήσεις για την μυστική έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. στις εγκαταστάσεις της ΕΒΖ στο Πλατύ Ημαθίας και για τα ευρήματα που αυτή απέδωσε, όπου, σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες, διαπιστώθηκε πως τα 3/4 των εγκαταστάσεων (μηχανήματα και εγκαταστάσεις πολλών εκατομμυρίων κλπ.) έχουν λεηλατηθεί προς άγνωστη κατεύθυνση. Αντίστοιχη έρευνα πρέπει να πραγματοποιηθεί άμεσα και στις εγκαταστάσεις των Σερρών.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο