Δευτέρα 18-9-2023, Αντιφασιστική Διαδήλωση στο Κερατσίνι: 10 χρόνια Παύλος Φύσσας παρών!

Δραστηριότητα
15 Σεπ, 2023

Τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου συμπληρώνονται 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. 10 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, και 3 σχεδόν χρόνια από την καταδικαστική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή, σήμερα η εικόνα στην κοινωνία προβληματίζει.

Οι πρόσφατες εθνικές εκλογές του Μαϊου-Ιουνίου έφεραν στο Κοινοβούλιο τους Σπαρτιάτες, ένα ακροδεξιό-φασιστικό μόρφωμα, του οποίου η πραγματική ηγεσία βρίσκεται ανάμεσα στους καταδικασθέντες. Τα τελευταία γεγονότα με τις πυρκαγιές στον Έβρο, αποκάλυψαν την δράση παρακρατικών ομάδων, με αυτόκλητους σερίφηδες να κυνηγούν και να φυλακίζουν πρόσφυγες/μετανάστες, με το κράτος να παρακολουθεί, όπως και με την δολοφονία του οπαδού της ΑΕΚ, Μιχάλη, από Κροάτες νεοναζί στο κέντρο της Αθήνας. Κινδυνεύουμε να πνιγούμε από τη δυσωδία που αποπνέουν όλα αυτά τα περιστατικά.

Έχουμε ανοιχτούς λογαριασμούς με τους φασίστες αυτού του κόσμου.

10 χρόνια μετά τη δολοφονία Φύσσα, τις επιθέσεις σε πρόσφυγες/μετανάστες, τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν και πολλές άλλες επιθέσεις από μέλη της Χρυσής Αυγής και φασιστών, το αντιφασιστικό κίνημα με συνέπεια παλεύει και αγωνίζεται ώστε να μην υπάρξει πεδίο δράσης και χώρος για να εμφανιστούν στις γειτονιές και στο δημόσιο διάλογο οι πρακτικές και οι ιδέες της Χρυσής Αυγής και των επιγόνων της.

Την ίδια ώρα, η συζήτηση στα μέσα ενημέρωσης και στην κοινωνία διολισθαίνει σε επικίνδυνα μονοπάτια, ακροβατώντας ανάμεσα στην ακροδεξιά και τη συνωμοσιολογία. Η Κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα της Βουλής δεν μπορούν, και δε θέλουν, να ορίσουν ένα διαφορετικό πλαίσιο για να αποτρέψουν τον κατήφορο. Από τα σώματα ασφαλείας και τις δυνάμεις καταστολής μέχρι δημόσια πρόσωπα, ο αυταρχισμός εκδηλώνεται τρομακτικά.

Ως ΜέΡΑ25 καλούμε, όλες και όλους, τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, στις 5:30μ.μ. στο μνημείο του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, στην Αντιφασιστική Διαδήλωση με πορεία προς το Μπλόκο της Κοκκινιάς.

Μπλοκάρουμε τη δράση τους. Ακυρώνουμε στο δρόμο, στις κάλπες και παντού το φασισμό.

Στεκόμαστε στην πλευρά της αλληλεγγύης, της αντίστασης και της συλλογικότητας.

 

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο