Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023: Συνέντευξη Τύπου της Ανυπότακτης Αττικής, 13-9-2023

Δραστηριότητα
14 Σεπ, 2023

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), η Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των θέσεων και του ψηφοδελτίου του συνδυασμού «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΤΤΙΚΗ» για την Περιφέρεια Αττικής.

Η υποψήφια Περιφερειάρχης και Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής Μαριάνα Τσίχλη, παρουσίασε αναλυτικά το έργο της παράταξης τα τελευταία 4 έτη μέσα κι έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Ανέπτυξε τις θέσεις της Ανυπότακτης Αττικής για να την αντιμετώπιση των καταστροφών, των κοινωνικών προβλημάτων, της έλλειψης πρασίνου, της επικίνδυνης διαχείρισης των απορριμμάτων, της περιβαλλοντικής καταστροφής, της έλλειψης δημοκρατίας. Αλλά και για να αποτραπούν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης και του νέου εκλεκτού της Ν. Χαρδαλιά, για μια Περιφέρεια απόλυτο δορυφόρο της κυβέρνησης με τις φωνές των κατοίκων και των κινημάτων αποκλεισμένες.

Ο Νίκος Θεοχαράκης, Καθηγητής πολιτικής οικονομίας (ΕΚΠΑ), Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στο Βόρειο Τομέα Αθηνών, ανέλυσε την πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Αττικής από τις πολιτικές που επενδύουν εκατομμύρια για τις δημόσιες σχέσεις και τους ημετέρους, ενώ την ίδια ώρα η Περιφέρεια είναι ανοχύρωτη απέναντι σε πλημμύρες, πυρκαγιές και καταστροφές και ο πληθυσμός της Αττικής ρημάζεται από την ακρίβεια, τη φτωχοποίηση, τις εξώσεις.

Ο Στάθης Τσίφτης, πρ. αντιδήμαρχος Χαϊδαρίου, Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στο Δυτικό Τομέα Αθηνών, παρουσίασε τους στόχους της Ανυπότακτης Αττικής για την επόμενη περίοδο και την προσπάθεια ευρύτερης συσπείρωσης που οδήγησε σε ένα ψηφοδέλτιο με ανθρώπους της αριστεράς, της αυτοδιοίκησης και των αγώνων στις γειτονιές, αλλά και στην πλαισίωση της δράσης μας από ένα πλατύ δυναμικό με βάση τις αρχές της ενότητας και της συνεργασίας.

Στη συζήτηση παρενέβη ο Κρίτων Αρσένης, πρ. Βουλευτής ΜέΡΑ25 και ακτιβιστής του περιβαλλοντικού και οικολογικού κινήματος, που ανέδειξε τον κίνδυνο που διατρέχει σήμερα η υγεία και η ποιότητα ζωής των κατοίκων της Αττικής από την περιβαλλοντική καταστροφή και την αναγκαιότητα να εκφράζεται στο Περιφερειακό Συμβούλιο η φωνή της Ανυπότακτης Αττικής για να ακουστούν οι ανάγκες των κατοίκων.

Τη συζήτηση συντόνισε η Ντέπυ Βρεττού, ραδιοφωνική παραγωγός ΕΡΤ, αγωνίστρια των κινημάτων για την ελεύθερη ενημέρωση και τον πολιτισμό και ενάντια στις πολιτικές λιτότητας.

Συνεχίζουμε δυναμικά από άκρη σε άκρη της Αττικής για να μη γίνουν οι πόλεις μας αβίωτες, για να μη ζούμε στην Αττική από τύχη! Για να ακούγεται δυνατή μέσα κι έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο η φωνή των πολλών!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο